News

Taximetriștii le-au întins capcane șoferilor Uber, în prima zi după OUG! Câți au fost amendați. Exclusiv

17.05.2019 | 14:05
Taximetristii leau intins capcane soferilor Uber in prima zi dupa OUG Cati au fost amendati Exclusiv

Prima zi de după OUG-ul taximetriștilor, prin care aplicațiile de ride-sharing sunt scoase într-o cvasiilegalitate după ce sintagma „în mod repetat” a fost scoasă din legea privind transportul în regim de taxi. Asta înseamnă că șoferii de Uber, Bolt sau Clever care au fost prinși în timp ce au luat clienți prin intermediul aplicației au putut fi amendați de către oamenii legii. Iar taximetriștii au avut grijă să îi „lucreze” pe cei pe care îi acuză de „concurență neloială”.

Cum i-au prins în capcană taximetriștii pe șoferii Uber

Cum aplicațiile nu au putut fi închise iar șoferii Uber s-au riscat în continuare să ia curse, o parte dintre ei au picat în capcana șoferilor de taxi. Aceștia și-au făcut cont pe aplicația telefonică și au dat comenzi din locuri în care stăteau la pândă polițiștii. De altfel, primul șofer care a primit o amendă de 1.000 de lei din partea autorităților acuză că a fost vorba de o înțelegere între taximetriști și polițiști:

„Pe drum am fost oprit din mers de o mașină de poliție, am fost tras pe dreapta. Mi s-au cerut actele, i le-am dat. L-a întrebat pe domnul din spate dacă e cu UBER, a zis că da. A cerut să fie martor, i-am înmânat autorizațiile, atestatul, după care mi-a dat amendă 1.000 de lei, plătibilă în 14 zile lucrătoare, la jumătate din sumă. Cred că am fost urmărit de când l-am luat pe domnul. E posibil să fie taximetrist”, a spus primul șofer de Uber amendat de oamenii legii.

Șoferii de Uber, prinși în capcană de taximetriști, au fost amendați de către poliție *foto: dcnews.ro
Șoferii de Uber, prinși în capcană de taximetriști, au fost amendați de către poliție *foto: dcnews.ro

Câți șoferi au fost amendați de poliție pentru că făceau Uber

De altfel, o discuție între un șofer de Uber, doi clienți ai săi falși care erau taximetriști și polițiști a fost publicată de jurnalistul Pro Tv, Vitalie Cojocari. În acest clip taximetriștii au chemat poliția pe capul șoferului Uber, pe care l-au acuzat în mod fals că ar fi beat:

„Mașinile pe care le vedeți în această poză sunt fără plăcuțe de înmatriculare pentru că polițiștii le-au luat după ce le-au oprit în trafic. Șoferii erau de la UBER, de la BOLT sau de la CLEVER… În procesul verbal pe care l-am atașat puteți vedea motivul. Soferul UBER transporta pasageri fără a avea “copie conformă eliberată de autoritatea de autorizare””, a mai scris jurnalistul, într-o altă postare pe rețeaua de socializare.

De altfel, FANATIK a cerut o reacție din partea companiei, care ne-a anunțat că nouă șoferi au fost amendați de către oamenii legii, iar mai mulți dintre ei au rămas fără plăcuțele de înmatriculare. Avocatul companiei noastre se ocupă deja să le ofere sprijin legislativ, în sensul că îi vom ajuta în contestarea amenzilor. De asemenea, pentru cei care au rămas fără plăcuțele de înmatriculare, compania le-a închiriat o mașină pe perioada în care autovehiculul lor va rămâne în custodia poliției”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Uber, Alexandra Corolea.

Potrivit Digi24, alți 7 șoferi ai aplicațiilor de ride-sharing, cât și taximetriști cu licență pe Ilfov au fost și ei amendați după intrarea în vigoare a noului OUG.

Cât despre posibilitatea ca legislaţia să fie adaptată şi pentru ride-sharing, lucru promis de autorităţi, reprezentantul Uber ne-a transmis că așteaptă un semn din partea legiuitorilor, în ciuda promisiunilor făcute în ultima perioadă.