News

Șoferii ar putea circula mai repede pe tronsonul 1 de pe A1 Sibiu – Pitești. Cum arată acum lucrările. Foto

Anunț pentru șoferii din România: pe primul tronson în lucru al autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, secțiunea Sibiu – Boița, s-ar putea circula mai devreme decât s-a estimat inițial.
03.09.2022 | 23:24
ADVERTISEMENT

Astfel, pe tronsonul 1 de pe A1 Sibiu – Pitești există șanse mari ca traficul rutier să fie deschis încă la finalul acestui an. Inițial, autoritățile locale și constructorii au anunțat că finalizarea lucrărilor se va face în martie 2023.

Eficiență pe tronsonul 1 de pe A1 Sibiu – Pitești

Lucrările au început în aprilie 2020, iar în prezent sunt terminate în proporție de 78%. Conform informațiilor livrate de cel care a realizat recent o filmare cu drona în zonă, a fost remarcată o mobilizare bună a echipelor de muncitori.

ADVERTISEMENT

Precizăm că a fost filmat complet lotul 1 al autostrăzii Sibiu Pitești, începând de la Boița până la joncțiunea cu centura Sibiului. ”La viitorul sens giratoriu de la intersecția cu DN7 se lucrează susținut la finalizarea terasamentelor la calea rutieră Boița, cât și la breteaua ce va lega acest sens de viitoarea autostradă, acolo unde se lucrează atât la terasamente, cât și la rezolvarea alunecării de teren.

Mai departe, la Viaductul Tălmăcel. se continuă lucrările de finalizare a terasamentelor, cât și la cele de edificare a gabionalelor cu piatră din capătul viaductului, precum și cele de turnare a acostamentelor, în paralel cu cele de demontare a sistemului de cărucioare.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu noul sens giratoriu

După viaductul Tălmăcel, se lucrează la finalizarea terasamentelor, dar și a sistemelor de evacuare și colectare a apelor pluviale”, a transmis Ion Adrian Gica pe canalul său de YouTube.

De asemenea, conducătorii auto au mai aflat că la parcarea de la km 8.5 a fost turnată placa peste viitorul grup sanitar de pe calea Pitești. Totodată, mai departe s-a putut observa turnarea betoanelor pentru șanțurile care vor colecta și evacua apele meteorice și pluviale.

ADVERTISEMENT

A existat și o remarcă negativă, legată de darea în funcțiune a noului sens giratoriu de la la intersecția DN7 cu Dj 106D Cisnădie Sibiu. Se pare că acest giratoriu este foarte prost semnalizat.

În plus, șoferii care vin dinspre Cisnădie și vor să se deplaseze spre Sibiu trebuie să meargă până la intersecția cu DC 57 Mohu pentru a putea vira în siguranță spre Sibiu.

ADVERTISEMENT

Conform unor informații recente ale presei sibiene, șoferii nu mai pot vira două săptămâni la stânga și nici nu mai pot întoarce în intersecția de pe DN1 cu DC57 spre Mohu. Restricția este valabilă pentru a evita producerea accidentelor rutiere.

ADVERTISEMENT