ADVERTISEMENT
News

Șoferii din România trebuie să afle asta! Ce se întâmplă cu înmatriculările

Autor: Ana Chivu | 21.04.2019 | 08:43
Veste nouă pentru șoferi! Ce se întâmplă cu înmatriculările?

Vești pentru șoferi! Conducătorii auto nu vor mai fi obligați să se deplaseze la autorități pentru verificarea situației înmatriculării vehiculului. De asemenea, aceeași situație se aplică și pentru o eventuală suspendare a acesteia. Toate vor fi posibile dacă un proiect de lege aflat acum în dezbaterea Camerei inferioare a Parlamentului va primi undă verde de la deputați.

ADVERTISEMENT

Veste nouă pentru șoferi! Ce se întâmplă cu înmatriculările?

Un proiect de lege aflat acum în dezbatere la Camera inferioară a Parlamentului va decide dacă șoferii vor mai fi sau nu obligați să se deplaseze la autorități pentru a verifica situația înmatriculării unui autovehicul. Proiectul de lege privește aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 14/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență de la Guvern cu nr.195/2002. Cea din urmă are în vedere circulația pe drumurile publice și a fost adoptată în Senat în anul 2017. După doi ani, acesta ar putea ajunge la votul decisiv al deputaților din Parlament.

În acest context, proiectul de lege aduce avantaje pentru șoferii români, astfel că le oferă posibilitatea de a afla mai simplu informațiilor dorite. Totul va fi gratuit, de la un calculator sau de pe telefonul mobil. Direcția Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) va urma să se ocupe de aplicația care va gestiona noile facilități.

ADVERTISEMENT
Vești noi pentru șoferi! SSchimbări în privința înmatriculării
Vești noi pentru șoferi! Schimbări în privința înmatriculării

DRPCIV se va ocupa de o aplicație care le va face viața mai ușoară șoferilor

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor “realizează, gestionează şi pune la dispoziţia publicului o aplicaţie informatică, în mod gratuit, printr-un serviciu on-line, pe pagina proprie de internet, pentru a se verifica situaţia înmatriculării unui vehicul, precum şi motivul suspendării înmatriculării acestuia”, subliniază inițiativa legislativă.

Înmatricularea unui autovehicul nu se suspendă, conform Codului rutier, dacă noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietatea în termen de 90 de zile pornind de la data cumpărării autoturismului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!