Hotnews

Şoferii prinşi băuţi, pot rămâne fără permis PE VIAŢĂ!

Şoferii prinşi băuţi la volan vor avea mult de suferit dacă senatorii şi deputaţii vor adopta o lege care prevede sancţiuni dure pentru şpriţari. Concret, actul normativ prevede că toţi...
Autor: Ionuţ Cataramă | 09.03.2016 | 00:05
Şoferii prinşi băuţi, pot rămâne fără permis PE VIAŢĂ!

Şoferii prinşi băuţi la volan vor avea mult de suferit dacă senatorii şi deputaţii vor adopta o lege care prevede sancţiuni dure pentru şpriţari. Concret, actul normativ prevede că toţi conducătorii auto depistaţi de poliţiştii de la rutieră că au alcool în sânge, rămân fără permis pentru 2 ani sau 5 ani.

Mai mult, în lege se mai spune că acel individ care a recidivat nu va mai putea lua niciodată permisul auto.

Amenzile prevăzute sunt usturătoare

Acestea sunt de la 5.000 de lei la 15.000 de lei pentru beţivii de pe şosele. Suspendarea permisului şi amenzile diferă în funcţie de alcoolemia depistată la conducătorul auto şi de infracţiunea pe care acesta a făcut-o. Cu cât şoferul are mai mult alcool în sânge cu atât amenda este mai mare şi suspendarea permisului pe pe o perioadă mai lungă de timp,la fel şi dacă au provocat moartea sau avarierea gravă a altui autovehicul.

”Nu este normal ca cei care nu se pot lăsa de băutură să aibă dreptul de a conduce. Aceşti indivizi sunt pericol public care omoară oameni sau distrug alte bunuri. Trebuie spus stop acestor inconştienţi. Sancţiunile de acum din lege sunt lejere pentru beţivii care conduc maşini pe drumuri publice. Nu există scuze pentru faptul că ai condus băut. Asta e inconştienţă şi nesimţire, trebuie sancţionată”, ne-a spus Petru Movilă, unul dintre iniţiatorii legii.

Sursă: www.libertatea.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!