Hotnews

Şoferii români care încalcă regulile rutiere pe teritoriul altor state, NU MAI AU SCĂPARE!

Guvernul a aprobat miercuri o Ordonanţă prin care se stabileşte că Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule (DRPCIV) va acorda acces automat la datele privind vehiculele,...
21.08.2015 | 00:00
Şoferii români care încalcă regulile rutiere pe teritoriul altor state, NU MAI AU SCĂPARE!

Guvernul a aprobat miercuri o Ordonanţă prin care se stabileşte că Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule (DRPCIV) va acorda acces automat la datele privind vehiculele, proprietarii sau deţinătorii vehiculelor pentru autorităţile din UE, din Elveţia, sau dintr-un stat terţ care are încheiat un acord în acest sens cu Uniunea Europeană. Totodată, DRPCIV va avea acces, reciproc, la datele din sistemul de evidenţă apartinând acestor state, se arată în comunicatul Guvernului.

Potrivit Executivului, acest sistem transfrontalier de schimb de informaţii, „va contribui la îmbunătăţirea siguranţei rutiere pe teritoriul României şi la aplicarea unui tratament nediscriminatoriu în ceea ce priveşte persoanele nerezidente care comit încălcări ale normelor rutiere. (..) Cel mai important impact social preconizat este diminuarea numărului de victime ale accidentelor rutiere, reducerea numărului de persoane decedate în accidentele rutiere şi scăderea numărului de accidente cu consecinte grave”, mai precizează sursa citată.

Noi reguli pentru amendarea şoferilor care încalcă normele rutiere în alte state

Legea ce permite identificarea şi sancţionarea şoferilor care încalcă regulile de circulaţie atunci când circulă cu maşinile prin alte state ale Uniunii Europene va fi modificată, potrivit unui proiect de act normativ iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Măsura vine în condiţiile în care, în primăvara acestui an, europarlamentarii au schimbat cadrul legislativ aplicabil în UE.

Citeşte mai mult pe www.mariustuca.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri