News

Șoferii STB, imagini de coșmar cu mașinile pe care le conduc și condițiile de lucru. Război total împotriva conducerii. ”Să meargă și domnul director la o asemenea toaletă”

Șoferii STB au prezentat mai multe imagini de coșmar cu mașinile pe care le conduc și condițiile de lucru de care beneficiază. Este un război total împotriva conducerii
09.05.2022 | 10:03
Soferii STB imagini de cosmar cu masinile pe care le conduc si conditiile de lucru Razboi total impotriva conducerii Sa mearga si domnul director la o asemenea toaleta
Șoferii STB, imagini de coșmar cu mașinile pe care le conduc și condițiile de lucru. Sursa foto - Colaj Fanatik/ Inquam Photos / Ilona Andrei
ADVERTISEMENT

Șoferii STB nu au ezitat o clipă și au prezentat lumii întregi mai multe imagini de coșmar cu mașinile pe care le conduc și condițiile de lucru de care se „bucură” în prezent. Este o continuare a războiului pe care conducătorii auto îl poartă pe toate căile posibile cu noua conducere.

Imagini de coșmar cu mașinile pe care le conduc șoferii STB

Totul a început la finalul lunii ianuarie atunci când sindicatul STB a paralizat întreg orașul. Nu mai puțin de cinci zile au stat în grevă șoferii și bucureștenii au fost nevoiți să găsească alte soluții pentru a ajunge la locurile de muncă.

ADVERTISEMENT

A ieșit un adevărat iureș în care clasa politică a avut rolul ei. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a sfârșit acuzat de ambele tabere, dar în război au căzut și alte nume grele. Directorul general al companiei a promis vinovați și a declanșat aproape imediat o anchetă disciplinară. Peste două mii de angajați au fost cercetați, însă Adrian Criț nu a oferit răspunsuri ferme în următoarea perioadă.

Situația s-a schimbat în urmă cu doar câteva zile atunci când au început să apară primele concedieri. 222 de persoane și-au pierdut serviciul, acestea fiind acuzate că au participat la greva declarată ilegală de justiție chiar din prima zi.

ADVERTISEMENT

Sindicaliștii au transmis că este vorba de un abuz și au amenințat cu o nouă oprire a lucrului, una care ar bloca din nou cel mai mare oraș al țării. Mai mult decât atât, pe rețelele de socializare, șoferii au ținut să arate oamenilor condițiile de lucru pe care le au.

Astfel, într-o postare pe facebook, unul dintre șoferi a filmat mașinile de la capătul liniei de autobuz 122, dar și toaletele de care dispun conducătorii auto. „Uitați-vă dragi colegi!! Dragi călători !!! Aceste condiții pe care le suportă șoferii !! Mii de scuze pentru pozele cu un impact neadecvat pe care le arăt într-un cartier la capătul liniei 122/222.!! Aș dori să vină si domnul Criț, la ora 22, să meargă la toaletă în asemenea condiţii”, a notat șoferul.

ADVERTISEMENT

A fost susținut și de alți colegi care au transmis că nu mai suportă felul în care sunt tratați de șefii companiei și ceea ce găsesc la locul de muncă.

De ce au făcut șoferii grevă în ianuarie

Sindicaliștii au transmis că actuala conducere a societății are interese ascunse. Culmea, în spatele acestora s-ar afla chiar directorul general, Adrian Criț. De altfel, într-un interviu acordat FANATIK, liderul Mihai Trancă spunea că Primăria Generală a Capitalei nu este străină de ultimele mișcări din STB.

ADVERTISEMENT

În acest fel s-ar fi urmărit ca societatea să ajungă cât mai repede posibil în insolvență. De asemenea, alți lideri de sindicat din STB au precizat că există un împrumut făcut de societate la o bancă importantă. Mihai Trancă susține că soția actualului director general al companiei de transport public ar ocupa o poziție importantă la banca respectivă.

„Avem informații privind trecerea în insolvență a STB SA. Se dorește lucrul acesta. Este fals că societatea se află într-o criză financiară, este o criză indusă. S-a rezervat la Registrul Comerțului un nume, în data de 29 octombrie, denumirea viitoarei societăți de transport va fi Societatea de Transport Public București Ilfov SRL, deci din SA aceasta devine SRL.

Justificarea domnului primar general a fost una hilară, cum că societatea de transport în comun are un nume negativist, eu chiar n-am înțeles ce a vrut să spună”, a transmis Mihai Trancă pentru FANATIK.

Interesant este că nu toți oamenii din STB au mers pe ideea unei greve. Valer Ciobănescu, un lider important de sindicat a transmis că oamenii nici măcar n-au știut ce să ceară, ci au fost mai degrabă împinși de la spate. Cu toate acestea, condițiile de lucru au fost scoase în evidență de toată lumea.

„Oamenii nu sunt convinși că greva aceasta va continua și că vor câștiga ceva, nu am înțeles nici eu nemulțumirea lor, de ce nu solicită prin această grevă să li se recunoască grupa de muncă pierdută în 2007 pentru că noi lucrăm în condiții vătămătoare.

Să vedeți atelierele de întreținere și reparații, în ce condiții lucrează muncitorii, nu s-au schimbat de zeci de ani de zile”, a adăugat acesta pentru FANATIK.

Adrian Criț, scandal într-un parc auto cu șoferii STB

De remarcat că Adrian Criț a încercat și în ianuarie să-i înduplece pe șoferi să iasă pe traseu. S-a lovit însă de refuzul conducătorilor auto. Oamenii s-au plâns de condițiile de lucru.

„Eu am venit aici și gândiți-vă și la condițiile de muncă care vi s-au oferit în ultimul an”, avea să spună directorul companiei.

„Care condiții de muncă? Domnule Crițu eu așa lucrez în vagon. Mă vedeți? Eu așa lucrez până iese soarele. Degeaba mă credeți, dar eu de 39 de ani lucrez așa”, îl contra puternic pe Criț o angajată a companiei care spunea că este nevoită să lucreze îmbrăcată destul de gros din cauza frigului din vagoanele de tramvai.

ADVERTISEMENT
Îl recunoști? Cu ce se ocupă acum „Cangurul nebun” de la FCSB, păcălit...
Îl recunoști? Cu ce se ocupă acum „Cangurul nebun” de la FCSB, păcălit de Gigi Becali cu 100.000 de euro
Unul dintre cele mai mari mistere ale Bucureștiului! Unde poate duce tunelul secret...
Unul dintre cele mai mari mistere ale Bucureștiului! Unde poate duce tunelul secret de sub ”Palatul” lui Gigi Becali
Mineralele de care avem nevoie ca inima să aibă o activitate corectă. Deficitul...
Mineralele de care avem nevoie ca inima să aibă o activitate corectă. Deficitul ar însemna aritmii cu puls scăzut
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
Un nou serviciu de streaming intră în România
Un nou serviciu de streaming intră în România
Milioane de români vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie. Vor fi...
Milioane de români vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie. Vor fi cazuri în care majorările vor fi chiar şi de 90%
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în...
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în cazul unei invazii ruseşti | VIDEO
Ion Iliescu a împlinit 94 de ani. Interviu inedit: ”Nu am vrut ca...
Ion Iliescu a împlinit 94 de ani. Interviu inedit: ”Nu am vrut ca România să fie experimentul nord-coreean al lui Ceaușescu”
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces!...
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces! Oana Roman a rămas uimită...
Anul care i-a schimbat viața lui Iliescu. Nimic n-a mai fost la fel
Anul care i-a schimbat viața lui Iliescu. Nimic n-a mai fost la fel
Incredibil ce s-a aflat despre Mălina Olinescu la 12 ani de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Mălina Olinescu la 12 ani de la moartea sa. Călin Geambașu a spus tot: „Era foarte...„
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama...
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama pentru că i-a otrăvit soția