News

Șoferiță de 103 ani, oprită de poliție pentru că circula cu viteză. Agenții, șocați de neregulile descoperite

O șoferiță de 103 ani din Italia a fost oprită de poliție pentru că circula cu viteză. Lista lungă de nereguli descoperită de agenți în acest caz.
13.03.2024 | 11:16
Soferita de 103 ani oprita de politie pentru ca circula cu viteza Agentii socati de neregulile descoperite
Șoferiță de 103 ani, trasă pe dreapta de poliție. Mai multe nereguli descoperite de agenți în acest caz. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În această săptămână, în Italia, agenții de la poliție au tras pe dreapta o șoferiță de 103 ani care circula cu viteză. Carabinierii din ”Cizmă” au fost șocați de neregulile descoperite ulterior.

Șoferiță de 103 ani, trasă pe dreapta de poliție. Mai multe nereguli descoperite de agenți în acest caz

Recent, în România, mai mulți deputați au venit în Parlament cu o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Codul Rutier).

ADVERTISEMENT

Mai exact, ”aleșii” consideră că șoferii vârstnici ar trebui să fie evaluați medical mai des ”pentru a vedea dacă sunt apţi să conducă autovehicule”. Proiectul de lege de modificare a Codului Rutier urmărește ca valabilitatea permisului de conducere pentru șoferii cu vârsta de 70 de ani să fie înjumătățită: de la 10 ani, la 5 ani. Pentru cei de peste 80 de ani, carnetul de șofer va mai fi valabil doar doi ani.

În timp ce parlamentarii români au în vizor bătrânii din acest interval de vârstă 70 – 80 de ani, în Italia, o șoferiță de 103 ani a pus pe jar poliția. Recent, vârstnica a fost trasă pe dreapta de poliție.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat în orașul Bondeno, din nordul țării. Carabinierii nu au fost șocați doar de faptul că o femeie la o astfel de vârstă circulă cu viteză, ci și de ceea ce au descoperit ulterior.

Femeia din Italia a avut curajul de a se urca la volan deși nu avea permis de conducere și nici asigurare. Ea se numără, probabil, printre cei mai vârstnici infractori rutieri din toate timpurile, informează Straits Times, citând Dpa.

ADVERTISEMENT

Ce a spus șoferița după ce a fost prinsă

Bătrâna din Italia a atras atenția poliției întrucât conducea cu o viteză mult prea mare pe aceleaşi străzi. S-a întâmplat să fie prinsă marți, 12 martie, în jurul orei 01:00 (ora locală).

După ce a fost oprită, o patrulă de poliţie a descoperit că permisul de conducere al femeii expirase de doi ani. La fel de grav a fost faptul că pensionara nu mai avea asigurare pentru mașina sa.

ADVERTISEMENT

Date fiind prevederile legii din Italia, autovehiculul a fost confiscat şi ridicat. În ceea ce o privește pe femeie, aceasta a fost dusă acasă de poliţie. Le-a spus agenților că plecase în vizită la niște prieteni din altă localitate.

ADVERTISEMENT
Tags: