News

Șoferul automobilului Maserati zdrobit în Pasul Tihuța era sub control judiciar. Faptele de care era acuzat clujeanul

16.05.2021 | 19:09
Soferul automobilului Maserati zdrobit in Pasul Tihuta era sub control judiciar Faptele de care era acuzat clujeanul
ADVERTISEMENT

Șoferul mașinii Maserati care s-a răsturnat în pasul Tihuța ucigându-i pe cei trei tineri aflați la bord era un clujean care era pus sub control judiciar, fiind suspectat de trafic de droguri și constituirea de grup infracțional organizat.

Ionuț Mihai Moldovan era trimis în judecată pentru aceste fapte încă din martie 2020, el având următorul termen  în proces pentru 18 mai, scrie Gândul.

ADVERTISEMENT

Moldovan și-a găsit sfârșitul noaptea trecută, împreună cu alți doi tineri din Bistrița, după ce mașina pe care o conducea cu viteză în pasul Tihuța a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat.

Șoferul era judecat pentru trafic de droguri

Problemele cu legea ale lui Ionuț Mihai Moldovan au început pe 17 ianuarie 2019 când procurorii DIICOT au organizat un flagrant și au descoperit la bordul mașinii acestuia 17,6 kilograme de canabis și 354 grame de cocaină.

ADVERTISEMENT

Împreună cu el au mai fost arestate alte trei persoane – Marian Dan Mihăiescu, fiul său Emanuel Tobias și Liviu Adrian Căienar.

În data de 17 ianuarie 2019 procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud, cu sprijinul SCCO BN, au efectuat prinderea în flagrant a 3 persoane de sex masculin, cetățeni români, în Punctul de trecere al frontierei Borș – România, imediat după ce acestea au trecut frontiera din Ungaria în România, introducând astfel pe teritoriul României, fără drept, cantitatea de 17,6 kg cannabis și 354,3 grame cocaină, droguri ascunse în interiorul autoturismului cu care se deplasau”, anunța DIICOT la acea vreme.

ADVERTISEMENT

După ce a stat câteva luni în spatele gratiilor, Moldovan a fost eliberat pe durata procesului, dar a rămas sub control judiciar. În haina cu care era îmbrăcat în momentul accidentului s-a descoperit programul după care trebuia să se prezinte la secția de poliție, în cadrul controlului judiciar impus asupra lui.

Maserati condus cu 180 km/h

Cei trei tineri care au murit în accidentul rutier din județul Suceava făceau parte dintr-un grup mai mare de prieteni care au mers la o petrecere în pasul Tihuța. Clujeanul i-a invitat pe cei doi bistrițeni să-l însoțească într-o plimbare cu mașina. Ceilalți participanți la petrecere le-ar fi cerut să nu plece, dar cei trei nu i-au ascultat.

ADVERTISEMENT

La cinci minute după ce au plecat de la cabana din Tihuța, un prieten a plecat cu o altă mașină în căutarea lor, dar i-a găsit prea târziu, după ce accidentul avusese loc, în comuna suceveană Poiana Stampei.

Anchetatorii estimează că mașina avea o viteză 180 km pe oră în  momentul în care șoferul a pierdut controlul asupra automobilului și a ieșit de pe stradă, scrie  Libertatea. Mașina a lovit un cap de pod, de acolo fiind aruncată peste firele de electricitate pe care le-a rupt. Automobilul s-a oprit într-o grădină de lângă  șosea.

ADVERTISEMENT