News

Șoferul care a produs accidentul cu 23 de victime din Suceava fugise din carantină

04.03.2021 | 15:31
Soferul care a produs accidentul cu 23 de victime din Suceava fugise din carantina
ADVERTISEMENT

Șoferul considerat principal responsabil de accidentul grav, cu 23 de victime, produs miercuri în localitatea Arbore din județul Suceava, fugise din carantină.

Potrivit presei locale, bărbatul a venit din Austria și, conform legii din pandemie, ar fi trebuit să stea în carantină la domiciliu pentru prevenirea infecției cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Din cauza acestei nerespectări a regulilor, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Mai grav pentru el este faptul că s-a ales și cu dosar penal pentru vătămare din culpă.

Șoferul vinovat de accidentul cu 23 de victime din Suceava trebuia să fie în carantină

Miercuri după-amiaza, un accident rutier cu foarte multe victime a avut loc la Arbore, în județul Suceava. Un microbuz școlar în care se aflau 19 elevi a fost izbit frontal de un autoturism intrat pe contrasens. În total, în accident au fost implicate 26 de persoane, din care 23 au fost transportate cu ambulanțele la spital.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, Poliția a anunțat primele informații din cercetările preliminare demarate în acest caz. În urma interogării bazelor de date s-a stabilit faptul că tânărul de 20 de ani responsabil de accident era în carantină din 25.02.2021 în carantină, scrie site-ul local Informațiata.

Acesta a venit din Austria și ar fi trebuit să stea în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Această țară este pe lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, astfel că toți cetățenii care vin de acolo sunt obligați să se auto-izoleze.

ADVERTISEMENT

Detalii din ancheta accidentului de la Suceava

După primele cercetări ale modului în care s-a produs accidentul, s-a ajuns la concluzia că tânărul de 20 de ani, aflat la bordul unui VW, nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul Ford condus de un șofer de aceeași vârstă, care circula în fața sa și a semnalizat intenția de a vira la dreapta.

De asemenea, autoritățile au mai constatat faptul că microbuzul de elevi avea 19 locuri, deși în certificatul de înmatriculare acesta figura cu 16 locuri, modificările nefiind omologate, iar scaunele nu erau prevăzute cu centuri de siguranță.

ADVERTISEMENT

Evenimentul rutier din județul Suceava s-a soldat cu un număr de 23 de victime: 19 victime din microbuz și 4 victime din autoturismul marca VW. Acesta au fost preluate și transportate la Spitalul Județean Suceava. Nici unul din pasagerii microbuzului nu a fost rănit grav, suferind doar contuzii și leziuni ușoare.

Toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest și rezultatele au fost identice: 0,00 mg/l alcool în aerul expirat.

ADVERTISEMENT
Tags: