News

Șoferul de siguranță de la Uber Technologies, implicat în accidentul din 2018, a fost acuzat de omucidere. O persoană a murit după ce a fost lovită de un vehicul autonom VIDEO

16.09.2020 | 20:49
Soferul de siguranta de la Uber Technologies implicat in accidentul din 2018 a fost acuzat de omucidere O persoana a murit dupa ce a fost lovita de un vehicul autonom VIDEO
ADVERTISEMENT

Şoferul de siguranţă care se afla la volanul unui vehicul autonom de la Uber Technologies, a fost acuzat de omucidere din neglijență.

Aflată în teste, mașina a lovit în mijlocul nopții o femeie care traversa ilegal. Tragedia s-a produs în Tempe, în statul american Arizona, în 2018. Victima a decedat la scurt timp după incident.

ADVERTISEMENT

În mașină se afla și un șofer de urgență. Rafael Vasquez, în vârstă de 46 de ani, cunoscut sub numele de Rafaela, a pledat nevinovat, marţi, după ce a fost acuzat de moartea lui Elaine Herzberg. Pentru moment, Vasquez este în libertate,  iar procesul este stabilit pentru februarie 2021.

Șoferul de siguranță din mașina creată de Uber Technologies a pledat nevinovat

Acesta a fost primul deces al unei persoane lovite de o maşină fără şofer. Au apărut imediat îngrijorări justificate în legătură cu siguranţa vehiculelor autonome.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui raport al poliţiei din Tempe, șoferul de siguranță (de rezervă) se uita în mod repetat în jos, în loc să-şi menţină privirea la drum, în noaptea accidentului. Procurorii au declarat în martie 2019 că Uber nu răspunde penal pentru acest accident, lucru care a iritat o mare parte a societății.

Neatenţia în timpul conducerii este o problemă de mare importanţă în comunitatea noastră. Când un şofer se urcă la volanul unei maşini are responsabilitatea de a controla şi utiliza vehiculul în siguranţă”,  a declarat Allister Adel, procuror în comitatul Maricopa.

Anchetatorii au precizat că accidentul putea fi evitat, dar Rafael Vasquez urmărea programul TV  “The Voice”  în momentul producerii incidentului.

ADVERTISEMENT

În noiembrie, Comitetul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) a dat vina pe lipsa de acţiune a lui Vasquez şi pe Uber pentru lipsa de atenţie faţă de măsurile de siguranţă. NTSB a precizat că șoferul de urgență era distras de telefonul personal.

În plus, software-ul din maşina Volvo XC90 modificată nu a identificat-o corect pe Herzberg ca fiind un pieton.

ADVERTISEMENT
Tags: