News

Șoferul din Buzău care a reușit să-i salveze viața unei bătrâne ce i-a sărit în față, premiat de polițiști

Șoferul de camion care a evitat în ultima secundă o bătrână care i-a sărit în față a fost premiat de polițiști.
31.08.2021 | 14:38
Soferul din Buzau care a reusit sai salveze viata unei batrane ce ia sarit in fata premiat de politisti
Șoferul din Buzău care a reușit să-i salveze viața unei bătrâne ce i-a sărit în față, premiat de polițiști Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Georgian Dinu a devenit celebru în România, în urma unui incident destul de grav. Bărbatul de 37 de ani din Buzău a reușit să-i salveze viața unei bătrâne care îi sărise în față, în ultimul moment.

Șoferul era la volanul unui camion, într-o localitate din județul Galați, când o femeie de 90 de ani a vrut să traverseze printr-un loc nepersmis. Acesta a evitat-o la limită, intrând în gardul unei case și dărâmând un stâlp de electricitate.

ADVERTISEMENT

Șoferul din Buzău care a reușit să-i salveze viața unei bătrâne ce i-a sărit în față, premiat de polițiști

Comisarul Silviu Dinu, șeful Serviciului Rutier al IPJ Buzău, a dorit să-l felicite pe bărbat pentru prezența de spirit de care a dat dovadă. Manevra reușită de acesta i-a salvat viața bătrânei.

„Vreau să-i acordăm toată stima şi toată aprecierea noastră pentru că nu de multe ori ne întâlnim cu astfel de exemple, cum a reuşit dumnealui să efectueze acea manevră într-un spaţiu redus şi într-un timp foarte mic ceea ce a dus la salvare a unei vieţi omeneşti. Pentru aceasta îi oferim o diplomă şi un mic premiu simbolic care să vă aducă aminte şi să vă permanentizeze această prezenţă de spirit şi acest gest pe care l-aţi făcut pe drumurile publice,” a spus Silviu Dinu, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Și Poliția Română a ținut să-l felicite pe bărbat. Reprezentanții instituției au ditribuit pe Facebook o imagine cu diploma acordată bărbatului: „Felicitări, domnule conducător auto! Vă dorim doar călătorii liniștite!”

Georgian Dinu
Georgian Dinu și diploma primită de la oamenii legii
Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Cum s-a întâmplat totul

Georgian Dinu a povestit cum s-a întâmplat totul: „am descărcat bere la un depozit de la intrare în Galaţi şi, pe la 10.20, m-am pus în mişcare, iar după 5 kilometri, după două curbe m-am trezit în faţă cu un pieton care ieşea fără să se asigure de la un magazin alimentar.

ADVERTISEMENT

„Fiind atent şi având o viteză mică am virat brusc stânga, am frânat, am intrat în gardul unui om şi am dărâmat un stâlp de electricitate. Nu am mai găsit bătrâna şi mai multe am văzut ca şi dumneavoastră după filmare”, a adăugat el.

Bărbatul are o experiență de 18 ani la volan. El a reușit să impresioneze o țară întreagă după ce a manevrat cu măiestrie camionul pe care îl conducea, reușind să evite tragedia.

ADVERTISEMENT

Mai mulți oameni au vrut să-l recompenseze

Șoferul de camion a mai povestit că, după evenimentul respectiv, mulți oameni l-au felicitat. Acesta a spus că a primit multe cereri de prietenie în mediul online.

Mai mult, au fost și persoane care au dorit să-l premieze. În schimb, camionul său a suferit avarii majore. Reparațiile vor lua aproximativ șase luni.

Bărbatul va primi alt autovehicul și își va putea continua activitatea: „am primit foarte multe mesaje pozitive şi chiar premii. O societatea mi-a dat o cameră performantă de bord care este destul de utilă în cabină pentru că mai ai acolo o probă, un domn din Galaţi mi-a oferit o sumă de bani pentru copilul meu, iar firma la care lucrez mi-a oferit de asemenea un premiu”.

„Mă bucur că am reuşit să salvez viaţa bătrânei, chiar dacă maşina mea a suferit avarii serioase şi am dus-o ieri la service unde s-a constatat că sunt probleme mari la capul tractor şi probabil va dura reparaţia undeva la 6 luni. Voi primi o altă maşină şi îmi voi continua activitatea,” a povestit acesta.

ADVERTISEMENT