Sporturi

Sofia Kenin, drumul de la copilul inocent la finalista Australian Open 2020! Momente memorabile cu Kim Clijsters în urmă cu 15 ani. VIDEO

31.01.2020 | 09:22
Sofia Kenin drumul de la copilul inocent la finalista Australian Open 2020 Momente memorabile cu Kim Clijsters in urma cu 15 ani VIDEO
ADVERTISEMENT

Jucătoarea americană Sofia Kenin a fost predestinată tenisului, iar acum ies la iveală momente memorabile care arată drumul de la copilul inocent la finalista Australian Open 2020.

Sofia Kenin, drumul de la copilul inocent la finalista Australian Open 2020

Americanca în vârstă de 21 de ani a produs marea surpriză la Australian Open 2020 și a învins-o în faza semifinalelor pe liderul clasamentului WTA, australianca Ashleigh Barty, și a acces în premieră în finala unui turneu de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Drumul Sofiei Kenin de la copilul inocent la finalista Australian Open 2020 a fost unul lin în care tenisul a fost principala grijă. După performanța incredibilă de la Melbourne a apărut un filmuleț care ne prezintă faptul că americanca avea viitorul scris.

Kim Clijsters and Sofia Kenin Throwback

Back in 2005 Kim Clijsters gave a young tennis player a backstage tournament tour. That young tennis player? 2020 Australian Open finalist Sonya Kenin!

Gepostet von WTA am Donnerstag, 30. Januar 2020

Kenin, plimbată de Kim Clijsters

În anul 2005, pe când încă nu împlinise 7 ani, Sofia Kenin a fost protagonista unui eveniment magnific cu ocazia turneului de la Miami. Ea a fost invitata celebrei jucătoarea belgiene Kim Clijsters, care a introdus-o în culisele competiției.

ADVERTISEMENT

Legendara Kim Clijsters, care a și câștigat în acel an turneul, a dus-o pe Sofia Kenin la meciuri, pe culoarele de la vestiare, acolo unde s-a întâlnit cu fostul tensmen american Andy Roddick, în sala de conferințe și i-a prezentat micuței ce înseamnă un adevărat turneu.

Kenin s-a născut la Moscova

La 15 ani distanță de la acel moment, Sofia Kenin a reușit cea mai mare performanță din cariera sa prin calificarea în finala de la Australian Open 2020, acolo unde o va întâlni pe Garbine Muguruza.

ADVERTISEMENT

Sofia Anna ”Sonya” Kenin s-a născut la Moscova, dar a ajuns în SUA la câteva luni împreună cu familia, mama Lena și tatăl Alexander care îi este și antrenor, și s-a stabilit la Pembroke Pines în Florida.

Sofia Kenin intră în premieră în Top 10

Sofia Kenin a avut un an 2019 foarte bun în care a câștigat trei turnee, Hobart, Mallorca, Guangzhou, și a jucat o finală la Acapulco. Aceste rezultate au propulsat-o spre vârful ierarhie WTA și acum ocupă locul 15.

ADVERTISEMENT

Performanța incredibilă reușită la Australian Open 2020 îi asigură deja intrarea în Top 10 WTA. Finala de la Melbourne îi asigură poziția a noua, iar în cazul în care va pune mâna pe trofeu va ajunge până pe locul șapte

ADVERTISEMENT