News

Sofia, o fetiță de 2 ani cu craniul deformat, nu a fost primită în creșă de teamă că și-ar „speria colegii”

27.09.2019 | 10:42
Sofia o fetita de 2 ani cu craniul deformat nu a fost primita in cresa de teama ca siar speria colegii

Caz interesant în provincia Bașkotorstan din Rusia, acolo unde o fetiță care s-a născut cu craniul deformat nu a fost primită la creșă pentru a nu-și speria colegii. Acum autoritățile încearcă să împartă dreptate și să o ajute pe micuța Sofia Zakharova să aibă o copilărie plăcută. Asta desi suferința pe care o are este una evidentă și care nu poate fi trecută cu vederea.

O fetiță de doi ani nu a fost primită la creșă din cauza felului în care arată

Sofia s-a născut cu o deformare a craniului și cu degetele de la mâini și picioare lipite. Părinții încearcă de mai multă vreme să o opereze, dar procedura a fost amânată de mai multe ori. Specialiștii în educație i-au avertizat pe părinții fetei că dezvoltarea ei va avea de suferit dacă nu va fi în contact cu alți copii de vârsta ei: „Cu cât va interacționa mai mult cu cei de vârsta ei, cu atât va putea să accepte mai ușor condiția pe care o are”, arată Daily Mail.

Mama fetei, Svetlana și partenerul ei susțin că locuiesc alături de părinții lor într-o casă fără facilitați din regiunea Bașcotorstan. Aceștia susțin însă că nu primesc niciun fel de indemnizație de handicat pentru micuță.

Sofia, micuța cu craniu deformat, nu a fost primită la creșă
Sofia, micuța cu craniu deformat, nu a fost primită la creșă *foto: dailymail.co.uk

Autoritățile se implică în cazul Sofiei și încearcă să îi ajute pe părinți

Dupăă ce acest caz a ajuns în atenția presei din Rusia, autoritățile s-au întâlnit cu familia din Alatani. Aceștia au primit promisiunea că li se va oferi un apartament ca să nu își petreacă iarna în frig: „Este clar că drepturile copilului și ale părinților sunt încălcate și vom desfășura o investigație”, a declarat Radiy Khabirov, liderul regiunii.

Tags: