Life
notix pixel id

Sofia Vicoveanca a dezvăluit de ce a suferit în primul an de pandemie: „Sunt singură”

Sofia Vicoveanca a vorbit despre cum a marcat-o până acum pandemia de coronavirus, dar și despre momentele de neuitat din viața ei.
27.09.2021 | 12:37
Sofia Vicoveanca a dezvaluit de ce a suferit in primul an de pandemie Sunt singura
Sofia Vicoveanca, cântăreață de muzică populară. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Sofia Vicoveanca a fost sărbătorită într-o emisiune de televiziune, unde a făcut câteva mărturisiri despre copilăria ei, începuturile în muzică și pandemia de coronavirus.

Îndrăgita interpretă de muzică folclorică din Bucovina a împlinit pe 23 septembrie frumoasa vârstă de 80 de ani. Pe 1 octombrie va împlini 62 de ani de carieră muzicală.

ADVERTISEMENT

Artista a spus că și-a petrecut ziua de naștere răspunzând telefoanelor pe care le-a primit. Și-a dorit să mulțumească fiecărui om în parte pentru urăr. A fost extrem de încântată să audă vocile celor dragi.

Sofia Vicoveanca a împlinit recent 80 de ani

De asemenea, cântăreața a fost în locurile natale și a retrăit o serie de momente frumoase din copilăria ei. Folclorista a copilărit în satul Toporăuți din Ucraina, acolo unde, din păcate, nu mai stă în picioare nici măcar casa în care a crescut.

ADVERTISEMENT

S-a dus și la Cernăuți, orașul ei de suflet, unde și-a amintit de începuturile ei în muzică. Sofia a spus că a fost extrem de emoționată să revadă locul unde a deschis ochii pentru prima oară, fiind prezentă inclusiv la biserica în care a fost botezată.

Și-a amintit și de familia ei și începuturile în muzică. Muziciana a spus că evita să cânte acasă. Asta deoarece tatăl ei, întors din război, nu suporta să audă muzică după tot ce a trăit în prizoneriatul la ruși.

ADVERTISEMENT

„Tata a venit din prizoneriat, încărcat. Nu am știut niciodată ce a pătimit acolo. Nu suporta cântec acolo. Mergeam la prășit cu ziua. Îmi dădeam acolo drumul la cântat”, a mărturisit Sofia Vicoveanca la „Vorbește lumea”.

„Am suferit mult în perioada asta de pandemie”

A mai declarat că și-a început cariera la Ansamblul Ciprian Porumbescu, acolo unde a fost mulți ani solistă cu salariul de coristă.

ADVERTISEMENT

Cântăreața a vorbit și despre cum a afectat-o pandemia de coronavirus. Îndrăgita artistă a spus că a suferit foarte mult pentru că a stat departe de oameni în timpul stării de urgență.

ADVERTISEMENT

„Mie îmi plac oamenii și am suferit cumplit în perioada asta de pandemie. Sunt singură de când mi-am pierdut soțul”, a mai zis Sofia Vicoveanca la PRO TV.

Cântăreața ține legătura cu publicul ei prin intermediul paginii sale de Facebook, aceasta spunând că este dependentă de rețeaua de socializare.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE