Life

Sofia Vicoveanca a dezvăluit de ce a suferit în primul an de pandemie: „Sunt singură”

Sofia Vicoveanca a vorbit despre cum a marcat-o până acum pandemia de coronavirus, dar și despre momentele de neuitat din viața ei.
27.09.2021 | 12:37
Sofia Vicoveanca a dezvaluit de ce a suferit in primul an de pandemie Sunt singura
ADVERTISEMENT

Sofia Vicoveanca a fost sărbătorită într-o emisiune de televiziune, unde a făcut câteva mărturisiri despre copilăria ei, începuturile în muzică și pandemia de coronavirus.

Îndrăgita interpretă de muzică folclorică din Bucovina a împlinit pe 23 septembrie frumoasa vârstă de 80 de ani. Pe 1 octombrie va împlini 62 de ani de carieră muzicală.

ADVERTISEMENT

Artista a spus că și-a petrecut ziua de naștere răspunzând telefoanelor pe care le-a primit. Și-a dorit să mulțumească fiecărui om în parte pentru urăr. A fost extrem de încântată să audă vocile celor dragi.

Sofia Vicoveanca a împlinit recent 80 de ani

De asemenea, cântăreața a fost în locurile natale și a retrăit o serie de momente frumoase din copilăria ei. Folclorista a copilărit în satul Toporăuți din Ucraina, acolo unde, din păcate, nu mai stă în picioare nici măcar casa în care a crescut.

ADVERTISEMENT

S-a dus și la Cernăuți, orașul ei de suflet, unde și-a amintit de începuturile ei în muzică. Sofia a spus că a fost extrem de emoționată să revadă locul unde a deschis ochii pentru prima oară, fiind prezentă inclusiv la biserica în care a fost botezată.

Și-a amintit și de familia ei și începuturile în muzică. Muziciana a spus că evita să cânte acasă. Asta deoarece tatăl ei, întors din război, nu suporta să audă muzică după tot ce a trăit în prizoneriatul la ruși.

ADVERTISEMENT

„Tata a venit din prizoneriat, încărcat. Nu am știut niciodată ce a pătimit acolo. Nu suporta cântec acolo. Mergeam la prășit cu ziua. Îmi dădeam acolo drumul la cântat”, a mărturisit Sofia Vicoveanca la „Vorbește lumea”.

„Am suferit mult în perioada asta de pandemie”

A mai declarat că și-a început cariera la Ansamblul Ciprian Porumbescu, acolo unde a fost mulți ani solistă cu salariul de coristă.

ADVERTISEMENT

Cântăreața a vorbit și despre cum a afectat-o pandemia de coronavirus. Îndrăgita artistă a spus că a suferit foarte mult pentru că a stat departe de oameni în timpul stării de urgență.

„Mie îmi plac oamenii și am suferit cumplit în perioada asta de pandemie. Sunt singură de când mi-am pierdut soțul”, a mai zis Sofia Vicoveanca la PRO TV.

Cântăreața ține legătura cu publicul ei prin intermediul paginii sale de Facebook, aceasta spunând că este dependentă de rețeaua de socializare.

 

ADVERTISEMENT