Life

Sofia Vicoveanca, prima reacție după moartea lui Tiberiu Ceia: ”Îmi plânge sufletul”

Sofia Vicoveanca, primele declarații după decesul interpretului Tiberiu Ceia, la 82 de ani. Ce a mărturisit solista acum.
30.03.2023 | 09:16
Sofia Vicoveanca prima reactie dupa moartea lui Tiberiu Ceia Imi plange sufletul
Sofia Vicoveanca, primele declarații după decesul interpretului Tiberiu Ceia, la 82 de ani. Ce a mărturisit solista acum. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Cunoscuta cântăreață de muzică populară din Suceava are o primă reacţie după moartea solistului din Banat. Vedeta a subliniat că îi plânge sufletul pentru că regretatul bărbat îi era un prieten extrem de apropiat.

Sofia Vicoveanca, primele declarații după decesul interpretului Tiberiu Ceia, la 82 de ani. Ce a mărturisit solista acum

Sofia Vicoveanca a făcut primele declarații după decesul interpretului Tiberiu Ceia, la 82 de ani. Solistul suferea de câteva luni de o boală care i-a adus sfârșitul, vestea șocându-i pe toți din breasla din care făcea parte.

ADVERTISEMENT

Renumita cântăreață de muzică populară a aflat despre tragedie de la prietenă comună. Nu i-a venit să creadă că unul dintre cei mai excepționali muzicieni din Banat și prezentatori de la TVR Timișoara a încetat din viață.

„Dragilor, acum câteva clipe o bună și dragă prietenă, Florica Bradu, mi-a dat vestea care mi-a luat răsuflarea: Tiberiu Ceia a plecat la Domnul. Îmi plânge sufletul după omul, colegul drag Tiberiu Ceia…

ADVERTISEMENT

Tibi, Domnul să-ți primească sufletul în Sfânta Lui Lumină!  Sincere condoleanțe familiei și nouă, celor care l-am cunoscut! Veșnică pomenire”, a fost mesajul postat de Sofia Vicoveanca pe pagina de Facebook.

Cine a fost Tiberiu Ceia

Tiberiu Ceia s-a născut în 16 iulie 1940, la Timişoara, regiune pe care a reprezentat-o cu mare mândrie de-a lungul carierei sale artistice. Solistul a debutat în mod oficial pe scena Operei din localitate în anul 1967.

ADVERTISEMENT

Primele cântece pe care le-a auzit în casa în care a copilărit au fost de la mama sa, Solomia, venită din Bihor şi de la tatăl său, Aurel, de la Oraviţa. Femeia care i-a dat viață era o bună cântăreață, deși a fost casnică toată viața.

„Frumoasă vecina noastră”, îl cântau părinţii la petrecerile lor. Eu am transformat textul, influenţat fiind de poezia populară, de cea din perioada de început a literaturii noastre, şi a ajuns un cântec foarte iubit.

ADVERTISEMENT

Talentul l-am moştenit de la ambii părinţi, dar şi de la bunici. Bunicul din partea mamei avea un glas superb, iar cel din partea tatălui era corist şi cânta în fanfara Vărădiei de lângă Oraviţa”, a declarat la un moment dat regretatul Tiberiu Ceia, scrie antenasatelor.ro.

ADVERTISEMENT