Sport

Software-ul Transfer Room i-a stabilit prețul lui Ianis Hagi. Cât poate lua Glasgow Rangers pe mijlocaș

Glasgow Rangers nu are de gând să-l lase pe Ianis Hagi să plece, dar prețul mijlocașului român a fost stabilit de software-ul Transfer Room, folosit de mai multe cluburi scoțiene.
17.11.2021 | 11:22
Softwareul Transfer Room ia stabilit pretul lui Ianis Hagi Cat poate lua Glasgow Rangers pe mijlocas
ADVERTISEMENT

Software-ul Transfer Room își propune să ofere cluburilor o evaluare precisă a valorilor jucătorilor și este folosit de mai multe cluburi din Scoția, inclusiv de directorul sportiv al Glasgow Rangers.

Ianis Hagi este pe locul 2 în clasament, cu o cotă de 7,6 milioane de lire sterline

Daniel Blades, șeful departamentului de informații despre date de la Transfer Room, a declarat: „Funcția noastră xTV oferă jucătorilor o valoare economică, mai degrabă decât un simplu indicator al capacității.

ADVERTISEMENT

Totodată, prezintă utilizatorilor noștri un ghid de încredere cu privire la costul unei tranzacții de cumpărare sau de vânzare, totul bazat pe informații reale de piață, actualizate constant”.

Dailyrecord.co.uk a făcut publice sumele evaluate ale jucătorilor de la principalele două forțe din campionatul Scoției, Glasgow Rangers și Celtic Glasgow. Ianis Hagi este pe locul 2 în acest clasament, cu o cotă de 7,6 milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul echipei Glasgow Rangers este devansat de colegul lui de echipă și de compartiment, nigerianul Joe Aribo, în vârstă de 25 de ani, pe care Rangers ar putea primi 7,9 milioane de lire sterline.

talkSport scrie că Steven Gerrard l-ar vrea pe Ianis Hagi la Aston Villa

Echipa scoțiană a rămas fără antrenor după ce Steven Gerrard a ales să se ducă în campionatul Angliei, pentru a antrena Aston Villa. Iar talkSport scrie că tehnicianul ar vrea să-l aducă lângă el pe român.

ADVERTISEMENT

Fiul legendarului Gheorghe Hagi, Ianis, ar putea fi un alt jucător care să guste fotbalul din Premier League. A avut un impact mare în titlul câștigat de Rangers sezonul trecut. Ianis se ridică la înălțimea numelui său, contribuind cu 15 goluri în cele 27 de meciuri.

Versatilitatea românului este un lucru pe care Gerrard dorește să îl adauge la Villa, deoarece Ianis a jucat ca extremă stânga și mijlocaș ofensiv, pe lângă locul său obișnuit pe mijlocaș dreapta”, au scris cei de la talkSport.

ADVERTISEMENT

Destăinuiri emoționante ale lui Ianis Hagi în presa din Anglia

În acest sezon, Ianis Hagi a strâns 15 meciuri pentru Rangers, reușind trei goluri și trei pase decisive. Recent, mijlocașul român a făcut destăinuiri emoționante în presa din Anglia, spunând că i-a fost foarte greu în copilărie ca băiat al lui Gheorghe Hagi.

Am știut că sunt urmărit și studiat de mic, dar părinții mei mi-au spus mereu că doar ceea ce fac pe teren contează, că faptele vorbesc de la sine. Toată lumea își dădea cu părerea, știu că e dreptul fiecăruia, dar cred că încet-încet mulți și-au dat seama că joc fotbal pentru că am și talent.

Scepticismul altor părinți l-a motivat pe Ianis Hagi

Iar când veneau jucători noi, mulți aveau îndoieli, gen hai să vedem dacă e chiar așa de bun. Pentru mine a fost o motivație în plus, dar l-a început mi-a fost greu, atunci când aveam 7, 8, 9 ani.

Auzeam și părinții jucătorilor din tribună când mă acuzau că joc doar pentru că tatăl meu este cine este. La acea vârstă nu aveam cum să reacționez, dar cred că aceste lucruri m-au maturizat.

Unii susțin că simt o presiune enormă când joacă pe un stadion cu 50 de mii de oameni în tribune. Pentru mine, presiunea era atunci când aveam 8 ani și părinții altor copii vorbeau despre mine și mă judecau”, a mărturisit Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT
Tags: