Life

Soiul de roșii gigant a apărut pe piață în România. O singură tomată cântărește 500-600 de grame

În România a apărut un soi de roșii uriașe, cultivate în județul Prahova.
01.06.2024 | 17:56
Soiul de rosii gigant a aparut pe piata in Romania O singura tomata cantareste 500600 de grame
Soiul de roșii gigant a apărut pe piață în România / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Roșiile sunt delicatesele verii. Merg la mai toate mâncărurile, sunt răcoritoare, sănătoase și, cel mai important, foarte gustoase. Iar în Prahova, pare-se, a apărut un noi soi de tomată, una care cântărește peste jumătate de kilogram.

Soiul de roșii gigant a apărut pe piață în România

De-a lungul timpului, în România, roșii au devenit una dintre legumele favorite. Fie că sunt făcute supă, sos, sau servite într-o salată sau chiar simple, cu puțină sare, tomatele sunt la mare căutare de la începutul verii până târziu, în toamnă.

ADVERTISEMENT

Acum însă, culturile de tomate au fost puse, oarecum, în pericol. Totul din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, și a momentului în care produsele agricole din țara vecină au invadat piața românească. Totuși, Guvernul a pus la punct o serie de măsuri care să îi ajute pe cultivatori.

“Avem ordonanţa 3/ 2024 pentru cei care au cultivat începând cu luna decembrie până în luna aprilie tomate în spaţii protejate. Condiţia era să fie plantate până la 30 aprilie şi să ţină cultura până la sfârşitul lunii iunie, când vor primi banii, cei 1500 de euro pe cadrul Ucraina”, a precizat Mita Enache, directorul Direcţiei Agricole Prahova, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Iar efectele s-au văzut imediat, iar cultivatorii au prin un nou avânt. Ba chiar au apărut cultivatori ale unor soiuri de roșii uriașe, unele care cântăresc mai bine de jumătate de kilogram și sunt gustoase fără măsură. Ba chiar, susține cultivatorul, sunt și ”bio”.

„Sunt maturate natural”

”Le punem pe cântar. Are 500-600 de grame o roşie. Dar cel mai important este că ele sunt maturate natural. Adică nu le-am influenţat cu nimic. (..) Asta le dă aromă și gust”, a spus Daniel Matei, la emisiunea Agricool, de la Antena 3 CNN. Mai  mult, a povestit el, a investit sume serioase în afacere.

ADVERTISEMENT

“Tot timpul am investit. Tot profitul l-am investit, ba ne-am mai şi împrumutat la început, ca să avem din ce să ne vină bani“, mai explică Daniel Matei, producătorul de roșii gigant. Dar, precizează el, satisfacția este una pe măsură, iar gustul tomatelor lui e perfect.

Dar este și multă muncă, recunoaște el. ”Avem multe lucruri de făcut. Trebuie să și culegem, iar apoi să le și vindem. Și toate care mai sunt de făcut, întreținerea culturii, udat. Dar acum e cel mai greu, că e vorba de cules și de vânzare”, explică soția cultivatorului, cea care vinde roșiile la un preț de 12 lei pe kilogram.

ADVERTISEMENT

Daniel Matei este din Tomești, Prahova, și crește roșiile pe care le are în sere special amenajate. Conform informațiilor date de sursa citată, doar în județul Prahova, 800 de cultivatori s-au înscris în programul guvernamental Tomata.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României