Sport

Sold-out la derby-ul CSM București – Rapid. De când nu a mai fost Sala Polivalentă plină la un meci din campionatul intern

A fost anunțat sold-out la derby-ul dintre CSM București și Rapid, luni, 30 ianuarie, de la ora 17:30 în Sala Polivalentă.
26.01.2023 | 13:52
Soldout la derbyul CSM Bucuresti  Rapid De cand nu a mai fost Sala Polivalenta plina la un meci din campionatul intern
CSM București și Rapid se înfruntă cu tribunele pline în Sala Polivalentă. Sursă foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

CSM București și Rapid au lăsat la o parte, pentru un moment, lupta aprigă din Liga Campionilor și se vor duela luni, 30 ianuarie, ora 17:30 în etapa 14-a din Liga Națională de Handbal Feminin. Atmosfera va fi incendiară, toate cele 5.000 de locuri din Sala Polivalentă fiind ocupate.

Sold-out la derby-ul CSM București – Rapid. Pentru prima oară după opt ani Sala Polivalentă va fi plină la un meci din campionatul intern

CSM București și Rapid au un parcurs excelent în Liga Campionilor. Echipa antrenată de Adi Vasile s-a calificat deja în sferturile de finală, în timp ce elevele lui Carlos Viver luptă pentru locul care duce direct în sferturi, dar au deja asigurată calificarea în optimi.

ADVERTISEMENT

La începutul săptămânii viitoare, cele două echipe românești vor sta față în față, într-un meci din etapa a 14-a din „Liga Florilor”. Atmosfera va fi incendiară, ținând cont că a fost anunțat sold-out, astfel toate cele 5.000 de locuri ale Sălii Polivalente vor fi ocupate. Este o lovitură importantă în handbalul românesc, care poate găzdui Campionatul European de handbal feminin din 2024.

Este un record din acest punct de vedere, deoarece ultima oară când se întâmpla ca un meci din campionatul intern să se dispute cu toate locurile ocupate se întâmpla în urmă cu apromximativ opt ani. Ieri (n.r. miercuri, 25 ianuarie) s-au vândut ultimele bilete la meciul care le pune față în față pe primele două clasate din Liga Națională de Handbal Feminin.

ADVERTISEMENT

CSM București și Rapid umplu Sala Polivalentă în Liga Campionilor

Dacă în campionatul intern este pentru prima oară după opt ani când se umple Sala Polivalentă, în Liga Campionilor atât CSM București, cât și Rapid au obișnuit să joace cu toate locurile ocupate.

În ceea ce privește, meciurile campioanei României de pe teren propriu, giuleștencele sunt aclamate la scenă deschisă de suporterii vocali. Meciul cu Kastamonu care a avut loc duminică, 22 ianuarie, a fost al treilea consecutiv cu sold-out pentru echipa antrenată de Carlos Viver.

ADVERTISEMENT

În meciul tur, cele două echipe și-au împărțit punctele, scor 31-31. Lider în campionat este CSM București, care a acumulat 37 de puncte în 13 partide, în timp ce locul doi este ocupat de Rapid, cu 31 de puncte în 13 meciuri, la egalitate cu Bistrița pe locul trei.

CSM București și Rapid au început campania de transferuri pentru sezonul viitor

Deși cele două echipe au un parcurs foarte bun atât pe plan extern, cât și pe plan intern, conducerile cluburilor se gândesc deja la sezonul viitor. CSM București le-a transferat pe Vilde Ingstad de la Esbjerg, Monika Kobylińska de la Brest, Laura Flippes de la Paris 92, Jennifer Gutiérrez, de la rivala Rapid și Trine Østergaard Jensen de la SG BBM Bietigheim.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Rapid s-a întărit pentru sezonul viitor cu Laura Kanor, sora geamănă a interului dreapta Orlane Kanor, care evoluează deja în tricoul „alb-vișiniu”. În urmă cu o zi, a fost anunțat transferul Larei Gonzalez, vicecampioană mondială și europeană cu Spania.

ADVERTISEMENT