News

Soldat american popular, ucis în atentatul din Kabul. Tânăra era apreciată pentru că îngrijea bebeluși afgani din aeroport

Nicole Gee, soldat american cunoscut pentru că avea grijă de bebeluși afgani pe aeroportul din Kabul, ucisă în atacul sinucigaș.
29.08.2021 | 11:21
Soldat american popular ucis in atentatul din Kabul Tanara era apreciata pentru ca ingrijea bebelusi afgani din aeroport
Soldat american popular, ucis în atentatul din Kabul. Foto: colaj Fanatik, sursa: Facebook
ADVERTISEMENT

Sergentul Nicole Gee, 23 de ani, din Sacramento, California, se află printre cei 13 militari americani care şi-au pierdut viaţa în atacul sinucigaş de la aeroportul din Kabul.

Potrivit listei publicate de Pentagon, Nicole Lee făcea parte din trupele de puşcaşi marini şi şi-a pierdut viaţa în atentatul de joi, 26 august, alături de alţi zece camarazi de la puşcaşii marini, unul de la infanterie şi unul de la marină.

ADVERTISEMENT

Soldat american popular, ucis în atentatul din Kabul. ”A fost o lumină în această lume întunecată”

Foto: twitter

Nicole L. Gee, în vârstă de 23 de ani, şi-a petrecut ultimele zile înaintea atentatului având grijă de copiii afgani.

Ea postase o fotografie în care avea în braţe un bebeluş. ”Îmi place meseria mea”, a scris Nicole.

ADVERTISEMENT
Foto: Facebook

”Am fost recruți împreună, caporali împreună, apoi sergenți împreună. Colege de cameră de peste 3 ani, de la baraca din școala militară până aici.

Ultima ei suflare i-a fost luată în timp ce făcea ce iubea – să ajute oameni.(…)

A fost un adevărat pușcaș marin. EI îi păsa de oameni. Iubea cu adevărat. A fost o lumină în această lume întunecată”, a scris prietenă a lui Gee, Mallory Harrison, într-un mesaj publicat pe Facebook, conform Hotnews.

ADVERTISEMENT

Departamentul american al Apărării a făcut publice date despre cei 13 militari ucişi în atentatele de la Kabul. 12 dintre aceștia aveau între 20 şi 25 de ani, iar cel de-al 13-lea avea 31 de ani.

Printre cei decedaţi s-a aflat şi Jared Schmitz, în vârstă de 20 de ani. Tatăl tânărului din St. Charles, Missouri, a declarat la un post de radio că a fost ”absolut devastatat”, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Schmitz a staţionat mai întâi în Iordania şi a fost trimis în ultimele săptămâni în Afganistan, a mai relatat tatăl său.   ”Ca părinţi, am fost îngroziţi”, a afirmat el.

Atentatul a avut loc joi, 26 august. Cel puţin 13 soldaţi americani şi 90 de oameni au murit în urma celor două explozii, iar mai mult de 150 au fost răniţi. O ramură a grupării Stat Islamic a revendicat atacul.

ADVERTISEMENT