News

Soldații francezi din România, dezgustați de condițiile din țara noastră: ”Mi-a fost mult mai bine în Mali”

Soldații francezi staționați în România se plâng de condițiile din țara noastră, considerând că în Mali era mai bine pentru ei.
04.11.2022 | 22:37
Soldatii francezi din Romania dezgustati de conditiile din tara noastra Mia fost mult mai bine in Mali
Condiții armata franceză 2022. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Cei 700 de militari care conduc misiunea NATO din România se plâng de condițiile mizere în care locuiesc, printre șobolani și câini vagabonzi.

Francezii se plâng de condițiile din România

Unii soldați s-au plâns presei din Franța cu imagini din tabăra de la Cincu, potrivit Observatornews. În imagini se pot vedea dușuri insalubre, mult gunoi și o bucătărie improvizată cu un meniu extrem de sărăcăcios.

ADVERTISEMENT

Situația e periculoasă, în condițiile în care acești soldați sunt cei care ar trebui să intervină dacă situația o va cere. Militarii se plâng că în astfel de condiții NATO se face de râs.

”Nu mă aflu într-o țară în război, nu sunt nici măcar într-o operațiune, ci într-o misiune de descurajare operațională. Armata noastră se presupune că ar trebui să fie înfricoșătoare. Armata franceză nu are nimic glorios când o vezi la Cincu, cu picioarele în noroi, cu burta goală, încercând să sperie Rusia cu camioane blocate în rahat și cu tancuri care trec cu greu prin trecătorile Carpaților”, s-a plâns un soldat.

ADVERTISEMENT

Mâncarea ar fi prea puțină și soldații nu s-ar descurca fără pachetele primite de la familii, transmite un alt militar francez. Bărbații se spală sub dușuri aduse din Africa, care sunt murdare și nu au fost dezinfectate de luni de zile.

În condițiile în care au nevoie de energie pentru a se lupta, soldații francezi primesc un meniu sărăcăcios care constă din ciorbă de roșii, omletă și o bucată de pâine la mic dejun.

ADVERTISEMENT

”Nu am văzut niciodată o asemenea mizerie. Mi-a fost mult mai bine în Mali. Sunt dezgustat!”, se plânge un alt militar. Cu toate acestea, reprezentanții Ministerului Apărării din Franța sunt mulțumiți de condițiile în care trăiesc soldații francezi.

”Vreau să salut eficacitatea şi forţa de reacţie remarcabilă a forţelor armate, care la Cincu, de exemplu, am reuşit să extindem facilitatea deja existentă ca să putem să instalăm rapid trupele noastre”, a declarat Sebastien Lecornu, ministrul francez al Apărării.

ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării de la București consideră că tabăra de la Cincu este în administrarea francezilor, astfel că ei sunt cei care ar trebui să se descurce fără ajutorul statului român.

”Responsabilitățile privind camparea, hrănirea efectivelor și asigurarea serviciilor conexe (alimentare cu apă, energie, gestionarea deșeurilor) în locația din Cincu, au fost asumate integral de partea franceză”, au transmis oficialii români.

Francezii au trimis deja 700 de soldați în România și vor mai trimite 1500, alături de 20 de vehicule blindate de luptă și 12 tancuri Leclerc. Infrastructura din România rămâne însă problematică, fiind nevoie ca podul de la Brașov la Cincu să fie aruncat în aer și refăcut, pentru a putea fi traversat.

ADVERTISEMENT
Tags: