Sport

Solicitarea care poate îngropa cluburile din Liga 2 şi 3. Ce vrea Comisia Centrală a Arbitrilor şi cum depinde totul de Comitetul Executiv al FRF

Cluburile din Liga 2 și Liga 3 pot fi puse să plătească mai mulți bani pentru arbitraje în următorul sezon, lucru care poate destabiliza bugetele formațiilor.
28.06.2022 | 19:44
Solicitarea care poate ingropa cluburile din Liga 2 si 3 Ce vrea Comisia Centrala a Arbitrilor si cum depinde totul de Comitetul Executiv al FRF
Solicitarea care poate îngropa cluburile din Liga 2 şi 3. Sursă foto: wallpaperflare.com
ADVERTISEMENT

Șefii Comisiei Centrale a Arbitrilor solicită mai mulți bani pentru arbitri și observatori la meciurile din ligile inferioare, mai precis la Liga 2 și Liga 3.

Solicitarea care poate îngropa cluburile din Liga 2 şi 3

Solicitarea CCA va fi pe ordinea de zi a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, care se va ține miercuri, 29 iunie, iar CCA vrea o majorare de 50% a baremului de arbitraj, conform prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Problema intervine la nivelul cluburilor, care nu traversează o perioadă financiară bună, totul pornind de la izbucnirea pandemiei și putem asista la un fenomen trist pentru fotbalul românes, acela în care cluburile se vor retrage pe parcursul competiției din cauza problemelor financiare.

Concret, în sezonul recent încheiat, un club de Liga 2 plătea 7.160 de lei pentru arbitri și observatori, iar în cazul unei măriri cu 50%, clubul va fi nevoit să plătească peste 10.000 de lei.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, un sezonul trecut, un club de Liga 3 plătea 3.000 de lei pentru arbitri, iar majorarea propusă de CCA poate destabiliza bugetul și-așa fragil al cluburilor din Liga 3.

În Liga 1 un club plătește aproximativ 18.100 de lei, diferența fiind mare față de sumele plătite arbitrilor în ligile inferioare din România.

ADVERTISEMENT

Problemele financiare ale cluburilor se vor înmulți

Pe lângă problemele financiare apărute de la debutul pandemiei de coronavirus, cluburile de fotbal trebuie să facă față și unei inflații galopante, care în România a depășit în prezent pragul de 14%, iar specialiștii economici estimează o creștere de până la 20% în următoarele luni.

Nu numai cluburile din ligile inferioare au probleme, ne amintim și felul în care Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș au terminat sezonul din prima ligă.

ADVERTISEMENT

Astfel, o majorare a bugetului pentru plata arbitrilor nu vine deloc într-un moment bun pentru fotbalul românesc, tot mai amenințat din cauza problemelor financiare.

Acum, cluburile așteaptă cu mare interes decizia pe care Federația Română de Fotbal o va lua în cazul solicitării CCA.

ADVERTISEMENT
Tags: