News

Solidaritate impresionantă la Timișoara. Cum au fost primite două refugiate și de ce au ales să rămână în România. “Nu am putut rămâne indiferentă”

Un salon de înfrumusețare din Timișoara a dat dovadă de o solidaritate impresionantă. Cum au fost primite două refugiate și de ce au ales să rămână în România
30.03.2022 | 11:40
Solidaritate impresionanta la Timisoara Cum au fost primite doua refugiate si de ce au ales sa ramana in Romania Nu am putut ramane indiferenta
Câteva refugiate din Ucraina au fost angajate la un salon de înfrumusețare din Timișoara. sursă foto: colaj FANATIK / Facebook Sandria - Academia Artei Infrumusetarii
ADVERTISEMENT

Românii continuă să surprindă prin solidaritatea impresionantă pe care o au față de refugiații din Ucraina. Două femei ucrainence care au ajuns în Timișoara au fost primite cu brațele deschise și și-au găsit de lucru chiar în domeniul în care activau și înainte de invazia rusă.

Cum au fost primite două refugiate și de ce au ales să rămână în România

Iryna și Oksana sunt două ucrainence care locuiau, până să înceapă războiul, într-un oraș de lângă Kiev. Acestea aveau acolo câte un salon de înfrumusețare, iar lucrurile mergeau bine.

ADVERTISEMENT

În data de 24 februarie, însă, a început războiul, iar femeile au fost nevoie să lase totul în urmă, inclusiv pe soții lor, care au rămas să își apere țara.

Și-au luat fiicele, în vârstă de 11, respectiv 21 de ani, și au plecat unde au văzut cu ochii. Au ajuns în Timișoara și intenționau să plece mai departe, însă bunătatea oamenilor de aici le-a determinat să rămână în România.

ADVERTISEMENT

“România a fost prima țară în care am intrat după ce am plecat din Ucraina, prima dată voiam să plecăm către alte țări în care aveam rude, dar modul în care oamenii ne-au primit aici a schimbat decizia noastră”, a povestit una dintre fete, potrivit Știrile ProTV.

Ucrainencele au fost angajate la un salon de înfrumusețare

Managerul unei școli acreditate în domeniul frumuseții a dorit să sprijine persoanele venite din Ucraina, așa că le-a oferit femeilor refugiate spațiul și ustensilele necesare, pentru ca acestea să își desfășoare activitatea pe care o aveau și acasă.

ADVERTISEMENT

“Nu am putut rămâne indiferentă la drama prin care trece poporul ucrainean, astfel, am luat decizia ca Academia Sandria să își deschidă porțile pentru a sprijini pe termen lung persoanele venite din Ucraina.

La îndrumarea Uniunii Ucrainenilor din România, filiala Timiș, spre academia noastră, a celor care își doresc să se stabilească în Timișoara și a căror meserie corespunde cu domeniul nostru de activitate, m-am gândit cum aș putea contribui la integrarea lor astfel încât să își continue cariera pentru care erau apreciați la ei acasă.

ADVERTISEMENT

Îi vom sprijini până când autoritățile se vor implica în mod practic și vor găsi soluții pentru rezolvarea acestei delicate și nemaiîntâlnite situații. În cadrul academiei noastre, organizăm periodic cursuri de perfecționare, iar ei au oportunitatea de a-și arăta abilitățile, noi punându-le la dispoziție toată logistica care constă în consumabile și aparatura academiei noastre.

De asemenea, vom încerca să îi promovăm prin vizibilitatea pe care noi am construit-o timp de 17 ani. Am luat deja legătura cu o parte din colaboratorii noștri pentru a-i ajuta cu sponsorizare de produse și ustensile, urmând să înceapă să-și desfășoare activitatea”, a declarat managerul școlii de înfrumusețare, Geta Sandu, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT