Fotbal intern

SPECIAL FANATIK. Alături de Cucu! Solidaritate TOTALĂ a fanilor

Este pauză în Liga 1. Pentru ultimele două meciuri ale naţionale în preliminariile Mondialului din 2018. Mondialul lui Putin. Cu noul selecţioner Cosmin Contra pe banca tehnică. Fosta sa...
06.10.2017 | 15:18

Este pauză în Liga 1. Pentru ultimele două meciuri ale naţionale în preliminariile Mondialului din 2018. Mondialul lui Putin. Cu noul selecţioner Cosmin Contra pe banca tehnică. Fosta sa echipă, Dinamo, joacă astă-seară, de la ora 20:00, pe stadionul din Şoseaua „Ştefan cel Mare”, un meci amical cu formaţia cipriotă Aris Limasol, la care este legitimat fostul „câine” Marius Alexe. Nu-i vorba doar de pregătire, ci şi de un scop umanitar.

Un suporter din Nuova Guardia, cel mai vechi şi mai important grup din Peluza „Cătălin Hîldan” – Dumnezeu să-l odihnească pe „Unicul Căpitan” pe care prea timpuriu l-a chemat la el în urmă cu 17 ani şi o zi -, deci un suporter al lui Dinamo trece printr-o încercare cumplită şi are nevoie de ajutorul semenilor lui, dinamovişti sau nu. Pentru partida cu Aris Limassol un bilet în orice sector al stadionului costă 20 lei. Toate încasările de la acest meci vor fi donate ca să se încerce tot ce este omeneşte posibil pentru ca destinul unui OM să fie întors spre bine. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

„Să nu cumva să faceţi colectă pentru mine!”

În PCH toţi îl ştiu de „Cucu”. Pe numele complet Mihai Daniel Cucu. Pentru „cîinii” din PCH nu mai are nevoie de nicio prezentare. Mereu prezent la meciurile lui Dinamo, dar şi ale echipei naţionale, Cucu iubeşte fotbalul, trăieşte pentru fotbal. Are 34 de ani şi a aflat în urmă cu 4 luni că o boală cumplită, neiertătoare îl devorează implacabil. N-a anunţat pe nimeni, nici măcar familia, a încercat să ducă singur imensa povară. În galerie, însă, s-a aflat. Doar în urmă cu o lună. Primul lucru pe care l-a spus prietenilor când s-a aflat a fost: „Să nu cumva să faceţi colectă pentru mine!” 

Familia PCH

Bine-nţeles că tovarăşii din PCH nu l-au ascultat şi au făcut tot ce au ştiut, tot ce au putut ca să-l ajute. Au creat o pagină de facebook, ALATURI DE CUCU, pe care au postat hotărârea lor de a lupta pentru viaţa lui Cucu: „Să nu lăsăm pe nimeni şi nimic să ne îngenuncheze! Fiecare din noi îl poate ajuta pe Dan Cucu să se bucure în continuare de viaţă, să revină în peluza dinamoviştilor. Suntem o familie, un grup de oameni adunaţi la un loc de pasiunea pentru fotbal. Asta ne-a învăţat să fim uniţi, să nu dăm înapoi, să nu lăsăm pe nimeni şi nimic să ne îngenuncheze!”.

38.000 costă doar prima parte a tratamentului…

Acum Cucu este internat într-un spital din Turcia, starea lui este stabilă, a început chimioterapia. Ca să vă daţi seama cât de mult înseamnă orice mic ajutor, trebuie să ştiţi că doar prima fază a tratamentului costă 38.000 de euro. 4.000 i-au strâns şi i-au dat prietenii din PCH, o mare parte din această sumă a fost suportată de Cucu, dar urmează o perioadă grea pentru el, care va necesita alţi, şi alţi bani, iar solidaritatea suporterilor dinamovişti este singura rază de speranţă. Meciul Dinamo – Aris Limasol este doar un pas care trebuie urmat, completat de mulţi alţii.

Tricouri „istorice”, de la Cătălin Hîldan la… Rooney, Cavani şi Bale! Le puteţi vedea în galeria foto!

Iar aceşti paşi au început să fie făcuţi de mulţi oameni de diferite culori, fotbalistic vorbind. Fanii dinamovişti au organizat o licitaţie online la care au scos din „lada de zestre” a sufletului lor tricouri cu adevărat „istorice”. Doar câteva exemple sunt edificatoare. 

Nea Marin Hîldan, tatăl lui Cătălin Hîldan, mai are acasă doar două tricouri purtate de regretatul său copil… pe unul l-a scos la licitaţie chiar în ziua în care se împlineau 17 ani de la plecarea timpurie a „Unicului Căpitan” în echipa lui Dumnezeu. „Aş face orice pentru băieţii din peluza băiatului meu. Aşa simt că trăieşte şi el…”, a spus nea Marin pentru FANATIK.RO.

Căpitanul „câinilor”, Paul Anton, a oferit tricoul cu care a promovat în Primera Division, cu Getafe, în vara deja trecută. Cu semnătura sa pe el.

Ofiţerul de presă al dinamoviştilor, Jhonny Culina, a scos „la înaintare” tricoul cu numărul 9 al lui Claudiu Niculescu, de-acum 10 ani. Tricoul în care Claudiu Niculescu devenea, cu 18 goluri, cel mai bun marcator al lui Dinamo în cupele europene. Nu înainte de a se întâlni cu fostul golgeter, care, impresionat de susţinerea tuturor dinamoviştilor pentru Dan Cucu, a scris pe spatele tricoului un mesaj simpu şi sugestiv: „Toţi pentru unul şi unul pentru toţi!”. Apoi a semnat pe numărul 9, cu speranţa că Dan Cucu va câştiga lupta pentru viaţă! „Mi-aduc perfect aminte, marcasem două goluri cu Leverkusen şi ne-am calificat matematic în primăvara europeană înaintea ultimului meci cu Tottenham. Erau grupele Cupei UEFA… Am jucat cu mânecă lungă, era prin noiembrie, frig tare la Bucureşti. I-am dat tricoul lui Johnny şi ţin minte că m-a certat nea Tică Dănilescu la vestiare, că nu mai am în ce să joc cu Tottenham. I-am zis să stea liniştit că sunt suspendat, merg în vacanţă la Londra”, a povestit „Clau-gol”.

Marius „Săgeată” Niculae a oferit pentru licitaţie un tricou purtat de el în anul 2000, când Dinamo a câştigat titlul cu numărul 15, după 8 ani de restrişte şi jale (stelistă…), cu Mister Cornel Dinu pe banca tehnică, reuşind să cucerească şi Cupa Romaniei (2-0 cu U Craiova, al doilea gol marcat de regretatul Cătălin Hîldan…), realizând astfel al patrulea event, după 10 ani de la al treilea, reuşit de marea echipă a lui Mircea Lucescu în 1990.

Fundaţia Dinamo Evolution a scos la licitaţie tricoul lui Rivaldinho, semnat de jucătorul brazilian.

O mulţime de suporteri dinamovişti au scos la licitaţie tricouri de-ale lui Daniel Iftodi, Adi Mutu, Radu Ştefan (tricou de la Lazio!), Bogdan Lobonţ (tricoul de joc de la meciul România – Olanda din 13 octombrie 2007, scor 1-0, victorie decisivă pentru calificarea la EURO 2008, din Austria şi Elveţia), Liviu Ganea, Sergiu Homei, Dorel Stoica, Gordan Bunoza, Aljosa Vojnovic, Dorin Rotariu, Marcel Essombe, Valentin Lazăr (tricou de la Al Sailiya!), Antun Palic (luat direct de pe teren după marcarea golului din minutul 94 din meciul Dinamo – Astra Giurgiu 2-1 din Cupa României, 15 decembrie 2015, care a dus calificarea în semifinale), Patrick Petre, Sergiu Hanca, dar şi tricoul de premiere a lui Wayne Rooney de la finala Ligii Campionilor din 27 mai 2009 (Barcelona – Manchester United 2-0 la Roma) sau cele originale, de joc ale lui Edinson Cavani (2010, Napoli) şi Garteh Bale (2016, Real Madrid)!

Duri cu suflete de… „câini”

Luptătorul de proMMA Mihai Simion a oferit mânuşile care, după cum a postat pe facebook, „în mâinile mele au reuşit multe victorii, dar cele mai răsunătoare au fost două TKO-uri. Unul în RXF 6 în faţa unui luptător de nivel internaţional, Constantin Iordan şi altul la Campionatul European de Sambo Combat în faţa unui sportiv de clasă mondială, azerul Farid Atilla Aliyev. Îmi sunt extrem de dragi şi m-am gândit să le păstrez pentru nepoţi. Dar viaţa unui prieten merită orice sacrificiu, aşa că o să le scot la licitaţie pentru camaradul meu Dan Cucu, aflat într-o situaţie în care are mare nevoie de ajutor. Dan a fost diagnosticat având cancer şi se află la clinica Acibadem din Turcia, unde tratamentul este extrem de costisitor”.

Luptătorul de greco-romane Alin Alexuc-Ciurariu a oferit la licitaţie echipamentul purtat de el la Jocurile Olimpice de la Rio, unde a pierdut lupta pentru bronz cu turcul Cenk Ildem…

Graniţe rupte de „Peluza Roş-Albastră”

Sigur cel mai neaşteptat, şi de aceea cel mai demn de respect, este ajutorul venit de la „duşmanii de moarte”, suporterii FCSB-ului. „Peluza Roş-Albastră”, noua galerie a roş-albaştrilor, a postat un mesaj impresionant pe facebook, prin care şi-a exprimat solidaritatea faţă de suporterul „câinilor”: „Solidaritatea nu ţine de simpatia pentru aceeaşi echipă de fotbal. Ea trece peste orice graniţe. Haideţi să dăm o mână de ajutor unui suporter rival care trece prin momente grele! Dacă nouă Dumnezeu ne-a dăruit sănătate, probabil că cel mai potrivit mod prin care îi putem mulţumi este să-l ajutăm pe aproapele nostru care se află în nevoie”. Şi a iniţiat licitaţii pentru o serie de tricouri cum ar fi cel purtat de Gabi Tamaş în ultimul „Derby de România” în care a jucat, unul al „UEFAntasticului” Petre Marin şi unul cu numărul 10 al lui Eugen Trică.

Gestul galeriei FCSB l-a marcat şi pe Alexandru Chipciu, care a salutat gestul pe facebook, de la Bruxelles, o dovadă în plus a faptului că înainte de a fi stelişti, dinamovişti, rapidişti, progresişti, craioveni, timişoreni sau clujeni, rivali adică, toţi suporterii sunt oameni.

În semn de solidaritate pentru Dan Cucu, un grup de rapidişti a cumpărat 10 bilete la meciul de azi al dinamoviştilor. L-au achitat şi le-au dat înapoi pentru a fi revândute în continuare oamenilor care vor să-l ajute pe Dan.

Medieşeanul Plăiaş Paul, cunoscut în rândul suporterilor echipei Gaz Metan ca „Gazistul”, a licitat două eşarfe. „Foarte preţioase pentru mine, de la meciurile în care Gazul a scris istorie pentru oraşul Mediaş”, spune chiar Paul. Partidele respective sunt cele jucate la Mediaş cu Mainz (1-1) şi Austria Viena (1-0), din august 2011, când Gaz Metan ajungea în play-off-ul Ligii Europa.

„Aş face orice pentru băieţii din peluza băiatului meu. Aşa simt că trăieşte şi el…” – Marin Hîldan

10.000 de lei a dat un cunoscut suporter din Peluza Sud / Energizaţii, Emil Udeanu, cunoscut ca „Moflea”, pe tricoul lui Cătălin Hîldan donat de tatăl acestuia

12.000 de lei a dat Gicu Grozav pentru un alt tricou al lui Cătălin Hâldan (VEZI GALERIA FOTO!)