News

Solidaritate! Turcii realizează costume de protecție, salopete, măști și le trimit în România în perioada de pandemie. VIDEO

21.03.2020 | 12:00
Solidaritate Turcii realizeaza costume de protectie salopete masti si le trimit in Romania in perioada de pandemie VIDEO
ADVERTISEMENT

Legăturile strânse dintre Turcia și România se văd cel mai bine în aceste momente de criză, turcii luând decizia să sară în ajutorul României în plină pandemie de coronavirus și realizează costume de protecție, salopete și măști pentru țara noastră.

Turcii realizează costume de protecție, salopete, măști și le trimit în România în perioada de pandemie

Într-un clip video se vede cum sute de turci muncesc într-o fabrică pentru a produce costume de protecție, salopete și măști, pe care apoi le vor trimite în România, aflată în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Solidaritate! Turcii realizeaza costume de protecție, salopete, măști și le trimit in România in perioada de pandemie. Detalii pe www.fanatik.ro

Solidaritate! Turcii realizeaza costume de protecție, salopete, măști și le trimit in România in perioada de pandemie. Detalii pe www.fanatik.ro

Posted by Fanatik.ro on Saturday, March 21, 2020

Sindicatele din Sănătate au tras un semnal de alarmă în lupta cu coronavirusul și anunță că sistemul sanitar din România nu este pregătit pentru bătălia cu această pandemie, considerând că cea mai mare slăbiciune este reprezentată de lipsurile grave din domeniul echipamentului individual de protecţie.

Un medic din Iași a făcut acuzații grave la adresa statului român, după ce doctorii și asistentele de la un spital din oraș au fost nevoiți să efectueze de urgență o cezariană unei paciente pasibilă de infectare cu coronavirus fără a avea echipamente de protecție.

ADVERTISEMENT

România, acuzată de Italia că a blocat un transport de măști de protecție

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Iaşi susţin că cele mai multe cadre medicale nu sunt protejate în faţa coronavirusului, pentru că nu au nici „echipamente specifice” şi nici suficiente cantităţi de dezinfectant.

Victor Costache, ministrul sănătății, a mărturisit că a început producția de echipamente de protecție în țara noastră și a oferit detalii tehnice din interiorul locului unde se duce lupta logistică cu pandemia.

ADVERTISEMENT

România este acuzată de Italia de practici incorecte, după ce un transport de măşti de protecţie care ar fi trebuit să ajungă în Peninsulă a fost blocat în țara noastră. Acuzaţiile de practică incorectă la adresa României au fost făcute de ministrul de Externe al Italiei Luigi Di Maio.

Omul de afaceri Gigi Becali a anunțat că a făcut donații de 100.000 de euro pentru Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş de când pandemia de coronavirus s-a abătut asupra României.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat vineri la prânz, arăta că România are în acest moment 308 pacienți depistați pozitiv la coronavirus, dintre care 31 au fost declarați vindecați și externați din spitale.

ADVERTISEMENT