Life

Solistul trupei Taxi, replică în versuri petru cei care nu cred în Covid: “Țara e plină de proști ca mine”

24.10.2020 | 18:09
Solistul trupei Taxi replica in versuri petru cei care nu cred in Covid Tara e plina de prosti ca mine
ADVERTISEMENT

Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi, le-a răspuns celor care refuză purtarea măștii de protecție într-un mod creativ.

Artistul a scris o poezie în care îi atacă pe cei care nu vor să respecte regulile.

UPDATE. Dan Teodorescu a dezmințint într-o postare pe Facebook faptul că versurile sunt o replică la declarațiile lui Dan Bittman.

ADVERTISEMENT

Solistul trupei Taxi, replică în versuri pentru declarațiile lui Dan Bittman

Reacția solistului vine după ce Dan Bittman și-a exprimat opinia în legătură cu măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19, relatează adevarul.ro.

Dan Teodorescu și-a exprimat în versuri reacția și speră că oamenii vor înțelege cât de gravă este situația din România și din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 a dat întreaga lume peste cap, mai multe industrii fiind afectate, printre care și cea muzicală. Dan Bittman a oferit declarații controversate despre noul coronavirus și s-a revoltat împotriva măsurilor impuse de autorități.

Cântărețul a spus că “măsurile luate sunt haotice” și că oamenii nu trebuie să trăiască în frică. Mesajul său a fost interpretat de mai multe persoane publice și a fost criticat pentru cele spuse. Publicul a înțeles că artistul nu crede în existența virusului SARS-CoV-2 și a avut parte de remarci dure.

ADVERTISEMENT

Printre cei care au reacționat se numără și solistul trupei Taxi, Dan Teodorescu. Cântărețul în vârstă de 55 de ani a ales să-și exprime opinia într-un mod creativ și să le dedice o poezie celor care sunt revoltați din cauză că sunt obligați să poarte mască.

“Eşti deştept şi ştii că nu-i nicio pandemie;
Morții sunt făcuți din pix, la mişto, se ştie.
Dar problema e că nu-s toți deştepți ca tine.
Ţara e plină de proşti (foarte proşti) ca mine.
De-asta te rugăm, în cor, să porți şi tu mască.
Ce să-i faci, atâta poate mintea noastră flască.
Dar dacă tot eşti deştept, hai, mă, fii şi bun!
Mai ales că nu e mult până la Crăciun.
Fă o faptă bună, pentru proşti, de sărbători:
Poartă mască! Îți vom fi recunoscători.
De vei fi privit, de un alt deştept, cu silă,
Zi-i că te-a rugat un prost şi că ți-a fost milă.
Nu-ncerca să ne explici, că e inutil;
Suntem proşti; nu merge nici direct, nici subtil.
Nu te mai certa cu noi, că te afectează.
Pân’ la urmă, ştii cum e: cel deştept cedează.”, sunt versurile artistului postate pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Deși Dan Teodorescu a declarat că nu este un atac direct la adresa lui Dan Bittman, versurile sunt scrise chiar după declarațiile pe care le-a oferit solistul. Chiar și unii dintre fanii care au comentat la postare sunt de părere că solistul trupei Holograf este cel vizat.

“Asta-i pentru Dănuț ?, “Mulțumim! Sper s-o citească și Bitman!”, “Dedicație de la Taxi pentru Holograf ?, sunt câteva dintre comentarii.

Bittman a mărturisit că nu mai suportă să trăiască în asemenea condiții și că numărul de infectări și de decese este “scos din burtă” de autorități.

După declarațiile oferite la Gândul Live, Bittman și-a spus părerea și în cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea, “Sinteza zilei”. Medicul Adrian Streinu-Cercel i-a dat o replică solistului și a spus că nu este momentul pentru astfel de declarații.

“Discursurile dezbinatoare nu îşi au rostul în acest moment. Toate sistemele sanitare din lume au clacat, nu e nimeni mai deştept sau mai prost decât celălalt. Toţi avem o pandemie şi încă doi ani de zile de aici încolo va trebui să facem faţă şi să trecem cu bine dacă vom fi uniţi”, a declarat medicul la Antena 3.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, a spus că Bittman și Streinu-Cercel sunt ca sacul și peticul. La începutul pandemiei, profesorul Streinu-Cercel a spus că este vorba de o simplă gripă și că nu este cazul să ne îngrijorăm.

“Motivul pentru care profesorul Cercel şi Dan Bittman sunt precum sacul şi peticul este că, printre persoanele care au minimalizat şi bagatelizat importanţa şi fatalitatea acestui virus, s-a numărat, la început, şi profesorul Cercel care a spus că este «o banală gripă». Pentru că, între noi fie vorba, în momentul în care apare un agent patogen nou, primele estimări sunt, de cele mai multe ori eronate, tocmai prin lipsa datelor concrete.”, a declarat Diaconu.

Atât fanii, cât și alți artiști sau persoane publice l-au criticat pe Dan Bittman pentru declarațiile făcute.

 

ADVERTISEMENT