Sport

Solskjaer a comis-o din nou și i-a enervat pe fanii lui United. Cum explică decizia de a începe fără Cristiano Ronaldo în remiza cu Everton

Cristiano Ronaldo a început pe banca de rezerve meciul Manchester United - Everton, iar Ole Gunnar Solskjaer a încercat să-și explice decizia.
02.10.2021 | 23:33
Solskjaer a comiso din nou si ia enervat pe fanii lui United Cum explica decizia de a incepe fara Cristiano Ronaldo in remiza cu Everton
ADVERTISEMENT

După ce portughezul i-a salvat pe ”diavolii roșii” în meciul cu Villarreal din Champiosn League, managerul norvegian a decis să-l ”premieze” lăsându-l în afara primului ”11” în Premier League.

A fost o hotărâre care i-a lăsat fără cuvinte pe fanii de pe Old Trafford, care doreau să-și vadă idolul printre titulari.

ADVERTISEMENT

Decizia de a nu-l titulariza pe Cristiano Ronaldo, explicată de Solskjaer

Mutarea nu i-a ieșit lui Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United scoțând doar o remiză în partida cu Everton, chiar dacă Cristiano Ronaldo și-a făcut apariția pe teren în repriza secundă. După joc, norvegianul a fost nevoit să dea explicații pentru decizia de a nu începe cu starul portughez.

”Este un sezon foarte lung și trebuie să gestionez cu atenție volumul de muncă al jucătorilor. Decizia a fost, pentru mine, una corectă. Anthony Martial a intrat titular și a jucat bine, a marcat un gol. Edinson Cavani are nevoie de minute, a primit o oră și ar fi putut înscrie”, a declarat Solskjaer, conform eurosport.co.uk.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă fanii l-au criticat pe norvegian pentru alegerea făcută, specialiștii consideră că lăsarea lui Ronaldo pe banca de rezerve a fost un lucru normal și care va mai exista și în viitor, deoarece portughezul nu trebuie forțat la cei 36 de ani ai săi.

De ce Cavani e mai util echipei decât Ronaldo

În partida de sâmbătă, Ronaldo a fost rezervă la un meci din Premier League după 14 ani, din mai 2007. Superstarul lui United a intrat pe teren în minutul 57, în locul lui Edinson Cavani, și a avut o singură ocazie de gol, dar șutul său din unghi a trecut pe lângă poartă.

ADVERTISEMENT

Publicația Manchester Evening News a făcut o analiză a partidei cu Everton și arată că jocul lui Manchester United a scăzut dramatic în partea a doua, după intrările lui Cristiano Ronaldo și Jadon Sancho.

Jurnaliștii britanici consideră că uruguayanul Cavani, titularizat în premieră în acest sezon, a arătat multă vivacitate și a pus presiune constantă pe fundașii ”caramelelor”, lucru care nu s-a mai întâmplat după ce i-a lăsat locul lui Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Ce schimbări i se cer lui Solskjaer

În ciuda faptului că portughezul este în continuare un marcator desăvârșit, englezii sunt de părere că jocul său în ansamblu a scăzut destul de mult, iar Cavani este mult mai util echipei și din acest motiv ar trebui să apară în primul ”11”.

Aceștia consideră că Olle Gunnar Solskjaer va trebui să-i găsească un alt loc în echipă lui Ronaldo, iar una dintre variante ar fi trecerea lui în bandă, acolo unde sâmbătă a jucat Martial, poziție pe care s-a consacrat când a venit în urmă cu 18 ani pe Old Trafford.

Sursa citată mai scrie că managerul norvegian trebuie să pună din nou accentul pe tactică și pe stilul de joc folosit în ultimele sezoane și să nu se concentreze doar pe punerea tuturor celor mai buni jucători în teren, cu speranța că aceștia vor rezolva meciurile.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Liverpool – Manchester City: 1,76 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT