Sport

Solskjaer, salvat de indieni, după umilința cu Liverpool! Ce decizie au luat patronii lui Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer a fost salvat de o eventuală demisie după 0-5 cu Liverpool. Salvarea i-a venit din India, reprezentanții familiei Glazer zburând în Dubai pentru a achiziționa o echipă din Indian Premier League. La cricket.
25.10.2021 | 19:38
Solskjaer salvat de indieni dupa umilinta cu Liverpool Ce decizie au luat patronii lui Manchester United
Ole Gunnar Solskjaer a fost salvat de demitere de interesul familiei Glazer pentru o echipa de cricket. Credit foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În vară, după o campanie de transferuri spectaculoase, și revenirea lui Cristiano Ronaldo, Ole Gunnar Solskjaer visa la titlu. Ca mai toată suflarea de pe Old Trafford. Startul bun de campanie a amplificat optimismul, însă, încet-încet, bula s-a spart. De săptămâni de zile, lucrurile s-au schimbat.

Solskjaer a devenit unul dintre principalii candidați la rolul de prim manager demis în Premier League. A prins vremea paltonului și a scăpat de rușine până acum. Dar doar pentru că, pe de o parte, l-a salvat Cristiano. Cu golurile sale care au înclinat balanța cu Villarreal și Atalanta. Și, pe de altă parte, pentru că a venit ”revoluția” de la Newcastle. Care a presupus și schimbarea de manager.

ADVERTISEMENT

Discuția despre soarta lui Soskjaer amânată

Acum însă, după 0-5 cu Liverpool, situația este groasă. Este cea mai dură înfrângere în fața marilor rivali din 1925 încoace. Astfel că până și cei puțini, care-i mai acordau încredere tehnicianului, cer măsuri urgente. Până nu este prea târziu, căci echipa este încă în măsură să reacționeze.

Și dacă Solskjaer este încă în funcție, la momentul la care citiți aceste rânduri, este doar pentru că reprezentanții familiei Glazer au zburat către Dubai. Pentru o afacere de 190 de milioane de lire sterline. Și nu legată de un înlocuitor al norvegianului. The Times of India precizează că este vorba despre interesul lor de a cumpăra o franciză în Indian Premier League (IPL).

ADVERTISEMENT

Mai precis, vorbim despre o formație care va evolua în cea mai importantă ligă a lumii, T20. În momentul de față există două noi francize disponibile, iar Indian Cricket a emis un document de invitație la licitație.

Ce condiţii pun indienii pentru preluarea unei francize de cricket

Proprietarii străini pot achiziționa una dintre francize, cu condiția să înființeze o companie cu sediul în India, ceea ce face posibilă investiția Glazers.

ADVERTISEMENT

Clauzele sunt extrem de restrictive. Ofertanții trebuie să aibă o cifră de afaceri anuală de minimum 3 miliarde de euro. Sau o avere netă de 2,5 miliarde de euro.

Iar valoarea minimă pe care o vor plăti este de 190 de milioane de lire sterline. Interesul familiei Glazers nu este unul ciudat. Se știe că pe lângă Manchester United, ei mai dețin și o franciză în NFL, Tampa Bay Buccaneers. Echipă care a reușit să câștige ultima ediție din Super Bowl.

ADVERTISEMENT

Cât mai rezistă managerul?

Se pare însă că oricum soarta lui Solskjaer urmează să fie discutată cât de curând. De altfel, The Guardian spune că directorul general al clubului, Richard Arnold, a anulat toate întâlnirile pentru a purta discuții cu Glazer. Și există deja și o varianta de înlocuitor, în persoana lui Antonio Conte.

Un Conte despre care s-a vorbit și legat de Newcastle. Și nu sunt puțini cei care spun că acesta nu s-a grăbit să semneze cu formația din nord tocmai pentru că a simțit că lucrurile în ceea ce-l privește pe Solskjaer se precipită.

Conte este fără contract după ce a plecat de la Inter, cu care a câștigat titlul în Italia. Și, se știe, a câștigat Premier League încă din prima sa campanie cu Chelsea, în 2016-17. Ca și FA Cup, un an mai târziu.

ADVERTISEMENT
Tags: