ADVERTISEMENT
Fotbal international

Solskjaer, nemulţumit de Gary Neville, care susţine protestele fanilor: „Anumiţi indivizi nu ajută prea mult“

Autor: Andrei David | 06.05.2021 | 19:03
Solskjaer, nemulţumit de Gary Neville, care susţine protestele fanilor: „Anumiţi indivizi nu ajută prea mult“
Solskjaer, nemulţumit de Gary Neville, care susţine protestele fanilor: „Anumiţi indivizi nu ajută prea mult“. FOTO: hepta.ro

Ole Gunnar Solskjaer este nemulţumit de rolul pe care fostul lui coechipier Gary Neville îl joacă în prostestele fanilor la adresa patronilor lui Manchester United. Deşi nu a făcut nicio declaraţie directă la adresa lui Neville, antrenorul „diavolilor“ a lăsat să se înţeleagă că nu îi convine deloc atitudinea fostului fundaş.

ADVERTISEMENT

Gary Neville a susţinut protestele fanilor lui Manchester United

Gary Neville, alături de Ole Gunnar Solskjaer, a făcut partea din marea echipă a lui Manchester United condusă de sir Alex Fergusson. Între timp, fostul fundaş a devenit expertul televiziunii Sky şi a criticat în dese rânduri patronatului clubului său de suflet, mai ales în problema Superligii Europene, proiect în care United a fost implicată, dar s-a retras între timp.

Suporterii lui Manchester au protestat în masă, iar duminică au provocat amânarea meciului cu Liverpool din Premier League. Gary Neville este văzut ca o persoană care alimentează permanent furia fanilor, iar Solskjaer şi ceilalţi membri ai staffului, care la rândul lor s-au declarat împotriva proiectului Superligii, şi-ar dori ca acesta să-şi mai domolească discursul, scrie presa din Marea Britanie.

Gary Neville a fost pe Old Trafford duminică, în calitate de expert Sky, atunci când fanii au făcut imposibilă desfăşurarea partidei de campionat contra marii rivale Liverpool. Mai mult, fostul fundaş a apărat dreptul suporterilor de a protesta.

ADVERTISEMENT

„Cred că toţi fanii fotbalului ar trebui să se unească şi să sprijine acţiunea suporterilor lui United, întrucât ceea ce a făcut familia Glazer în urmă cu două săptămâni (n.r. – participarea la lansarea Superligii Europene) reprezintă un pericol pentru fotbalul englez“, a spus Gary Neville la microfonul Sky.

Solskjaer, nemulţumit de rolul lui Gary Neville în protestele fanilor: „Anumiţi indivizi nu ajută prea mult“

De partea cealaltă, Solskjaer îndeamnă la calm, mai ales că echipa sa luptă pentru cucerirea trofeului Europa League. Înaintea returului cu AS Roma, norvegianul a precizat la conferinţa de presă: „După cum am spus, este în drepturile omului libertatea de protesta, de a te face auzit, dar trebuie să se facă în mod paşnic. Atunci când se depăşeşte o anumită limită, invadarea terenului, a vestiarelor, lucrurile merg prea departe şi nu e un lucru bun. Iar anumiţi indivizi nu ajută prea mult în acest sens (n.r. – referire la Gary Neville), dar acesta este un alt aspect“.

„A fost o zi dificilă (n.r. – duminică, atunci când fanii au invadat stadionul) pentru noi. Am fi vrut să jucăm, să o batem pe Liverpool, pentru suporterii noştri. Pentru că asta e meseria noastră, să facem performanţă, să obţinem rezultate bune. Asta e preocuparea jucătorilor şi a mea. 

ADVERTISEMENT

Am spus şi înainte de joc, trebuie să ascultăm, trebuie să auzim vocea fanilor, este dreptul fiecăruia să protesteze, dar să o facă în mod civilizat, paşnic. Din păcate, dacă pătrunzi cu forţa, dacă sunt poliţişti răniţi, s-a mers prea departe. Când lucrurile scapă de sub control ca acum, nu mai este vorba despre exprimarea unor opinii, ci e o chestiune care ţine de poliţie“, a mai spus Solskjaer.

Manchester United întâlneşte AS Roma în returul semifinalelor Europa League. În tur, englezii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 6-2 şi sunt foarte aproape de ultimul act, unde vor juca împotriva câştigătoarei dintre Arsenal şi Villarreal. În campionat, meciul contra lui Liverpool, amânat după protestele suporterilor, a fost reprogramat pentru 13 mai.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
Top 3 cele mai citite
Ţara Galilor
Ţara Galilor
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!