Life

Solstițiu de iarnă pe 21 decembrie 2021. Cum vor fi afectate zodiile de debutul sezonului rece din punct de vedere astronomic

Solstițiul de iarnă de pe 21 decembrie 2021 marchează începutul sezonului rece din punct de vedere astronomic. Cum vor fi afectate zodiile de acest fenomen?
16.12.2021 | 11:55
Solstitiu de iarna pe 21 decembrie 2021 Cum vor fi afectate zodiile de debutul sezonului rece din punct de vedere astronomic
Solstițiu de iarnă pe 21 decembrie 2021. Foto: baltimore.cbslocal.com
ADVERTISEMENT

Din punct de vedere calendaristic, iarna a început pe 1 decembrie, însă din punct de vedere astronomic, intrăm în anotimp pe 21 decembrie, când are loc solstițiul.

21 decembrie 2021 va fi ziua cu cea mai scurtă zi a anului. Soarele va apune la ora 16:39. După această dată, în care vom avea cea mai lungă noapte din an, ziua va începe să crească ușor. Spre finalul lunii decembrie, de pildă, Soarele va apune la ora 16:44, un câștig de lumină naturală de 5 minute.

ADVERTISEMENT

Cum vor fi afectate zodiile de acest fenomen astrologic? Nativii de foc și de pământ pot avea cel mai mult de suferit, căci aceștia sunt cei mai dependenți de lumină și de energia solară.

Solstițiul de iarnă de pe 21 decembrie 2021 și efectele asupra zodiilor

Nativii de foc (Berbec, Leu, Săgetător) sunt de obicei mai mohorâți pe timpul iernii. Asta nu înseamnă că se lasă pe tânjală. Dimpotrivă, mulți caută tot felul de resurse noi pentru a se menține activi, pentru a face față provocărilor de orice tip.

ADVERTISEMENT

Săgetătorii sunt cei mai pregătiți pentru sezonul rece, aceștia reușind să își conserve buna dispoziție.

Zodiile de pământ (Taur, Fecioară, Capricorn) nu sunt foarte împăcate cu iarna. Preferă, de obicei, să petreacă mai mult timp în spațiile închise, alături de prieteni și familie.

ADVERTISEMENT

Fecioarele pot profita de perioada de frig pentru a crea tot felul de lucruri interesante. Este o perioadă propice pentru creativitate și pentru Tauri și Capricorni.

Zodiile de aer și de apă, favorizate

Zodiile de aer (Gemeni, Balanță, Vărsător) sunt la polul opus. Pentru ele, solstițiul de iarnă vine cu o dispoziție bună. Gemenii devin parcă mai eficienți pe întuneric, iar Balanțele și Vărsătorii se simt extraordinar mai ales dacă au compania potrivită.

ADVERTISEMENT

Zodiile de apă (Rac, Scorpion, Pești) reușesc și ele să se redreseze din mers, să facă o serie de lucruri pe care le-au lăsat în stand-by tot anul. Racii pornesc niște proiecte noi, unele din ce în ce mai interesante.

Scorpionii și Peștii profită de solstițiu pentru a face curățenie în viața lor. Vor scăpa de anumite persoane care i-au tras în jos, în sensul că le vor da unfriend definitiv. Peștii sunt cei mai hotărâți să schimbe anturajul, mai ales că în ultimele luni și-au auzit tot felul de vorbe despre ei.

 

ADVERTISEMENT