Life

Soluția banală care te scapă de țânțari. Mulți români au acest produs în casă, dar nu știu că-i poate scăpa de o mare problemă

Trucul util care elimină țânțarii. Majoritatea oamenilor au acest produs în locuință, însă nu cunosc această metodă genială.
14.06.2024 | 16:09
Solutia banala care te scapa de tantari Multi romani au acest produs in casa dar nu stiu cai poate scapa de o mare problema
Trucul util care elimină țânțarii. Majoritatea oamenilor au acest produs în locuință, însă nu cunosc această metodă genială. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Soluția banală care te scapă de țânțari. Mulți români au acest produs în casă, dar nu știu că-i poate scăpa de o mare problemă. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a nu mai avea insecte.

Trucul util care elimină țânțarii. Majoritatea oamenilor au acest produs în locuință, însă nu cunosc această metodă genială

Trucul util care elimină țânțarii. Majoritatea oamenilor au acest produs în locuință, însă nu cunosc această metodă genială. Soluția este una simplă și constă în două lucruri care se găsesc cu mare ușurință în fiecare gospodărie.

ADVERTISEMENT

Potrivit Noticias de Navarra, nu este vorba de substanțe chimice și periculoase din comerț, ci de banala hârtie igienică. Alături de aceasta mai este nevoie de ulei esențial de citronela, miros care nu este suportat de insecte.

Fâșiile de hârtie igienică se întind pe o tavă cu o dimensiune potrivită și se adaugă peste ele uleiul care poate avea și alte arome, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte. Se picură din belșug picături de ulei esențial.

ADVERTISEMENT

Uleiul esențial de citronela trebuie să fie împrăștiat pe fiecare bucată de hârtie igienică. Specialiștii spun că acestea trebuie să fie impregnate și apoi plasate în zonele pe unde intră țânțarii în casă, cum ar fi ușile și ferestrele.

Efectul acestei soluții banale durează câteva zile, susțin persoanele care l-au testat până acum. Se recomandă să se schimbe hârtia igienică și să se reaplice ulei esențial de citronela periodic pentru a menține eficiența.

ADVERTISEMENT

Ce proprietăți are uleiul esențial de citronela

Uleiul esențial de citronela are foarte multe proprietăți datorită aromei sale puternice. Are rolul de a respinge insectele care dau târcoale locuinței, dar și atunci când ești în aer liber, dacă este pulverizat pe îmbrăcăminte.

De asemenea, componentele sale chimice maschează mirosurile atrăgătoare pentru insecte, cum ar fi dioxidul de carbon și acidul lactic pe care le expirăm. În felul acesta țânțarii reușesc să localizeze mai greu gazdele umane.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, este foarte important să nu amestecați uleiurile esențiale atunci când vreți să scăpați de țânțari. Doctorii atrag atenția asupra faptului că oamenii se pot confrunta cu reacții neașteptate sau iritații la nivelul pielii.

ADVERTISEMENT
Tags: