Soluția banală care te scapă de viespi poate fi perfectă pentru oricine stă la curte. Nimeni nu își dorește să se confrunte cu un val de insecte, cu atât mai mult atunci când se relaxează în aer liber.
Fie că vorbim de țânțari, muște, albine ori viespi, poate fi neplăcut să le avem prin preajmă. Din fericire însă, există soluții, iar unele dintre ele sunt cât se poate de naturale, dar și eficiente.
Dacă țânțarii înțeapă, iar muștele pur și simplu ne deranjează, când vorbim de viespi situația poate fi mai rea. Înțepătura lor este una cât se poate de dureroasă. De asemenea, persoanele care sunt și alergice se pot confrunta cu probleme grave.
Tocmai din acest motiv, e esențial să știm ce să facem. Soluția banală care te scapă de viespi are la bază oțet. E important însă să știm cum să o folosim corect, astfel încât să avem efectul dorit.
Soluția este de asemenea o alternativă mult mai ecologică decât pesticidele ori alte spray-uri din comerț. Și efectul său este unul chiar mai complex decât ar fi crezut oricine, conform site-ului Bob Villa. Ce ai de făcut însă mai departe?
E esențial să construiești o capcană cu oțet. Astfel, vei avea nevoie de o sticlă de plastic de doi litri cu un gât îngust. Se taie partea superioară a sticlei, iar apoi se întoarce jumătatea superioară a sticlei și se pune în jumătatea inferioară, apoi se sigilează cu bandă adezivă.
Soluția care te scapă de viespi se face din părți egale de oțet de mere cu apă. Acestea se pun într-un castron, iar mai apoi se adaugă câteva picături de detergent de vase, dar și puțin zahăr. Cum funcționează?
Zahărul, dar și oțetul, atrag insectele. De cealaltă parte, detergentul de vase le prinde în capcană odată ce acestea intră în contact cu lichidul, iar în scurt timp, ele nu vor mai fi o problemă.
Ca să pregătești capcana trebuie să folosești capacul inversat pe post de pâlnie. Mai departe umpli jumătatea inferioară a capcanei cu soluția din oțet. Trebuie să existe însă un spațiu de 2 cm între deschidere și lichid pentru a permite viespilor să intre în capcană.
Capcana poate fi pusă oriunde există probleme cu astfel de insecte. Mai apoi, ea trebui verificată la câteva zile, astfel încât să fie umplută din nou, ori de câte ori este nevoie. Efectul se va vedea în scurt timp.