Știai că există o soluție care face geamurile și ușile termopan să arate ca noi? Se lasă să acționeze doar 5 minute și în scurt timp vei vedea și diferența. Totodată, nu e nevoie să cheltui sume exorbitante.
Mai toată lumea optează pentru uși și geamuri termopan. Pe de altă parte, când vine vorba de curățarea lor, pot exista mici neplăceri. Sunt persoane care se confruntă cu pete rezistente, ori chiar urme de uzură.
Menționăm faptul că termopanele oferă o izolare termică și fonică foarte bună. Chiar și așa însă, odată ce timpul trece, atât geamurile cât și ușile pot ajunge să capete o nuanță gălbuie, inestetică.
Totodată, murdăria se adună și ea la suprafața termopanelor. Iar pentru cei care nu știu, acest lucru nu este deranjat doar din punct de vedere vizual ci duce și la scăderea performanței.
Înainte de a afla ce poți face ca geamurile și ușile termopan să arate ca noi, e bine să înțelegi și ce se întâmplă. Ferestrele termopan se îngălbenesc în primul rând având în vedere expunerea directă la razele soarelui.
Totodată, o umiditate ridicată, dar și fluctuațiile de temperatură pot avea un efect similar. Lipsa curățeniei în zonele respective, dar și materialele de slabă calitate pot fi de asemenea un alt motiv.
Și totuși cum să rezolvi problema și ce poți face ca geamurile și ușile termopan să arate ca noi? Nu trebuie decât să prepari o soluție acasă, iar mai apoi te bucuri de beneficiile sale. În funcție de preferințe, vei avea nevoie de săpun lichid sau detergent, apă caldă, oțet, bicarbonat de sodiu, dar și apă oxigenată.
Nu uita nici de o lavetă sau de o cârpă ori un prosop. La acestea se mai adaugă și spray-ul de geamuri, pentru rezultatul final. Procesul nu este unul dificil. E important însă să știi că nu trebui să folosești niciodată bureți de sârmă, înălbitor, clor, ori alte soluții care conțin metanol.
Acestea pot degrada materialul. Astfel, pentru o curățare corectă, amestecă apa cu săpunul sau detergentul lichid. Se înmoaie cârpa în această soluție, iar apoi se șterge suprafața termopanelor. Dacă nici asta nu funcționează, atunci mergem la următorul ingredient.
Amestecă bicarbonat cu apă și freacă zonele afectate. E de preferat ca în acest proces să fie folosit de asemenea un burete moale. Se poate combina de asemenea și oțet cu apă, mai exact un litru de oțet la un litru de apă, iar soluția obținută se pulverizează pe termopanul îngălbenit.
Apa oxigenată are de asemenea un efect similar, chiar mai rapid și mai puternic. În acest caz însă e nevoie de 5 minute pentru ca soluția să acționeze. Ulterior, zona trebuie clătită cu apă curată.
Indiferent de metoda aleasă, la finalul procesului se pulverizează pe sticla ferestrei spray-ul de curățare. Acesta va da o strălucire aparte și se șterge cu o cârpă sau cu o lavetă moale pentru a evita posibilele zgârieturi.