Curățenia casei este un pas foarte important pentru sănătatea noastră. Cei mai mulți microbi se găsesc în baie, inclusiv în cabina de duș, pe care se formează mereu calcar. Acesta se poate îndepărta cu diferite soluții, inclusiv cu cele făcute acasă.
Cu cât se ignoră mai mult pasul curățeniei, cu atât se adună cantități mai ridicate de reziduuri. Nu este deloc plăcut să se creeze straturi de calcar pe anumite suprafețe. Microbii de pe cabina de duș ajung în mod inevitabil și pe un prosop de baie.
În plus, calcarul afectează aspectul estetic al unei băi și pe măsură ce se depune va fi tot mai dificil de îndepărtat. Ulterior, din cauza acestei probleme va trebui să cauți soluții de igienă foarte eficiente. Nici măcar cele foarte scumpe din comerț nu-ți vor putea fi de folos.
Dacă te afli totuși în situația în care calcarul reprezintă o problemă în baia ta și nu mai dorești să dai banii pe produse costisitoare, află că îl poți îndepărta prin metode simple și rapide, făcute acasă. Ai nevoie de ingrediente pe care în mod cert le găsești prin bucătărie.
Amestecă puțin oțet alb cu apă caldă și cu bicarbonat de sodiu. Compoziția se va turna într-un recipient cu pulverizator și se va stropi pe sticla de la duș. Dacă există un strat gros de calcar pune o cantitate mai mare de lichid și lasă să se înmoaie câteva minute.
Ulterior, calcarul se va elimina cu ajutorul unei cârpe moale sau cu un burete non-abraziv. Totodată, îți poate fi de folos și o periuță veche de dinți. Perii acesteia au capacitatea de a îndepărta murdăria foarte dură, depusă pe suprafețe de multă vreme.
De mare folos îți poate fi și următoarea soluție, alcătuită tot din oțet și apă caldă, doar că în loc de bicarbonat de sodiu poți folosi lămâie. Zeama acestui fruct este acidă, ceea ce înseamnă că va topi instant calcarul de pe cabina de duș.
Pentru a evita formarea calcarului, trebuie săptămânal să ștergeți cabina de duș sau chiar zilnic. De altfel, încercați să eliminați stropii de apă de pe sticlă după fiecare duș pe care îl faceți. Așa nu se vor mai forma nici urme care strică în mod complet aspectul.
Printr-o curățenie corespunzătoare putem să ținem la distanță bacteriile din baie, care sunt printre cele mai periculoase. De exemplu, te poți alege cu boli respiratorii, cu alergii de piele sau cu migrene. Unele bacterii sunt rezistente la antibiotice.