Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Soluția de urgență pentru oprirea huliganilor. ”Ciolacu, noul Margaret Thatcher”

Incidentele de la România - Kosovo 2-0 au încins spiritele la FANATIK SUPERLIGA, iar Marcel Ciolacu este văzut ca principalul personaj care îi poate opri pe huligani.
17.09.2023 | 13:08
Solutia de urgenta pentru oprirea huliganilor Ciolacu noul Margaret Thatcher
Incidentele de la România - Kosovo 2-0 au încins spiritele la FANATIK SUPERLIGA, iar Marcel Ciolacu este văzut ca principalul personaj care îi poate opri pe huligani. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ultrașii de la facțiunea ”Uniți sub tricolor” au afișat un banner pe care era scris ”Kosovo este Serbia”, iar arbitrul francez Willy Delajod a decis să trimită echipele la vestiare. Întâlnirea s-a reluat după mai bine de 40 de minute.

Marcel Ciolacu, soluția pentru eradicarea huliganismului

Analiștii emisiunii FANATIK SUPERLIGA au căutat soluții ca incidentele de la România – Kosovo 2-0 să nu se mai repete și s-a ajuns la un acord că premierul Marcel Ciolacu ar putea fi omul care să oprească huliganii, la fel cum Margaret Thatcher a făcut-o în Anglia.

ADVERTISEMENT

”Am ajuns acasă și am văzut imaginile. Se vedea clar, erau filmați băieții ăia. I-am văzut, unii dintre ei erau niște puști acolo. Eu când mă gândesc la un ultras, mă gândesc la un tip mai solid. Erau unii și așa, dar și unii care păreau că au plecat de la liceu să vină la meci. Camere de control, jandarmi, identificați, de ce mai intră pe stadion?”, a întrebat Florin Gardoș.

”Chestiunea asta nu o poate rezolva nicio federație din lume. Federația nu are instrumentele să poată interveni. Jandarmeria nu poate dicta sancțiuni de genul acesta. Jandarmeria poate identifica, poate face proces verbal și o instanță stabilește chestia asta.

ADVERTISEMENT

După Heysel în 1983, când fenomenul huliganismului în Anglia se dusese undeva la cote înalte, Federația Engleză de Fotbal nu avea niciun fel de pârghie, ca dovadă că lucrurile se întâmplau. Numai intervenția prim-minstrului de la acea vreme, Margaret Thatcher, a fost cea care a pornit motorul pentru eradicarea acestui flagel”, a explicat Andrei Vochin.

Cum au ajuns englezii să scape de huligani

”Și femeia aceea, și tot cabinetul ei a făcut o analiză. În afara faptului că mor oameni nevinovați, care este cel mai grav lucru care se poate întâmpla, dar după acest lucru s-au gândit cât poate aduce la bugetul statului bussines-ul numit fotbal.

ADVERTISEMENT

Și când au văzut cât se pierde din cauza unor 400-500-1000 de huligani a intervenit Guvernul prin toate metodele posibile și uitați-vă acum dacă mai vedeți în Anglia galerii sau personaje care să mai facă așa ceva.

De ce? Pentru că au făcut legi, s-au controlat, s-au respectat legile respective, iar aceia care doreau să facă ce au făcut și aveau morți pe conștiință vedeau meciuri prin secții de poliție, prin pușcării. Nu sunt lăsați să ajungă nici măcar la stadion.

ADVERTISEMENT

Am participat la Stuttgart într-o cameră de monitorizare la un meci de campionat, pentru că și în Bundesliga este la fel, și cei care erau interziști erau luați pe camere încă din gara centrală, iar forțele de ordine mergeau direct și îi ridicau de acolo.

Ei știau că nu s-au prezentat la secțiile de poliție din satele sau comunele lor, știau cum vin și erau pândiți în gară. Deci de la gară nu erau lăsați să ajungă cei care nu trebuiau să ajungă”, a afirmat Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA.

Margaret Thatcher, probleme uriașe cu huliganii

Moderatorul Horia Ivanovici este cel care a tras concluzia finală și a făcut c0omparația între Marcel Ciolacu și Margaret Thatcher. ”În momentul de față, cel care poate lua măsuri este Marcel Ciolacu. Cum ar veni, Marcel Ciolacu să fie Thatcher al nostru”, a spus Horia Ivanovici.

”Doamna Thatcher a avut 3-4 ani de zile de teroare din partea huliganilor, cu bannere pe stadioane, spânzurată, cu tot felul de amenințări. N-a cedat pentru că erau suficienți morți pe conștiință în spate și n-a cedat pentru că era un bussines de miliarde care era pus în pericol de o mână de oameni”, a precizat Vochin, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA este în direct și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Show-ul se poate vedea în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Marcel Ciolacu, singurul care poate opri huliganismul pe stadioane

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe...
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe Arena Naţională: Imbecili şi frustraţi cei care au huiduit!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Revine în televiziune. Toți ochii sunt pe vedetă
Revine în televiziune. Toți ochii sunt pe vedetă
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”