Fotbal international

Soluția inedită găsită de Beșiktaș pentru a preveni coronavirusul. Turcii și-au luat cabinet de dezinfectare

10.05.2020 | 21:39
Solutia inedita gasita de Besiktas pentru a preveni coronavirusul Turcii siau luat cabinet de dezinfectare
ADVERTISEMENT

Fotbalul din Turcia a reintrat în febra pregătirilor pentru reluarea sezonului, preconizată a avea loc în luna iunie. Toate cluburile au fost de acord asupra continuării competiției interne.

Beșiktaș și-a luat cabinet de dezinfectare. E singurul club cu astfel de dispozitiv

Cei de la Beșiktaș au primit vestea proastă că unul dintre jucători și un membru al staffului au fost găaiți pozitiv la COVID 19 și au decis să ia măsuri suplimentare de protecție.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții clubului din capitala Turciei au creat un fel de cabinet de dezinfectare la intrarea în terenul de antrenament, prin care e obligată să treacă toată lumea care intră în bază.

Toată lumea trece prin cabinet purtând mască

Cabinetul are 20 de părți, iar jucătorii și personalul deopotrivă vor fi obligați să-intre purtând mască înainte de a participa la antrenament, ca una dintre măsurile de igienă luate de club pentru a preveni răspândirea Covid-19.

ADVERTISEMENT

Structura a fost produsă de compania de software turcească Etisan și va rămâne la BJK Nevzat Demir Units pentru toată perioada în care autoritățile vor impune măsuri sporite de igienă și protecție.

Superliga a fost oprită pe 19 martie

Superliga Turciei a fost oprită pe 19 martie, după ce deja apăruseră primele cazuri de infectare cu coronavirus. Turcii au fost printre ultimii, împreună cu rușii, care au decis să pună stop campionatului. Acum însă sunt gata să încheie sezonul.

ADVERTISEMENT

Președintele TFF, Nihat Ozdemir, a anunțat într-o conferință video în urmă cu patru zile că jocurile se vor relua luna viitoare pe stadioane goale, cu scopul de a finaliza sezonul respectiv până pe 26 iulie.

Contre între președintele federației și ministrul Sănătății

Cu toate acestea,există o situație tensionată după ce Ozdemir a spus că decizia de a reporni a fost luată după consultările cu ministerul turc al sănătății.

ADVERTISEMENT

Dar ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a ieșit și a contrazis acest lucru, spunând: „Federația a luat decizia din proprie inițiativă, prin urmare, responsabilitatea revine Federației”.

Ce spune antrenorul lui Sivasspor

Riza Calimbay, antrenorul Sivasspor, a declarat data de întoarcere la fotbal propusă drept „greșită, foarte greșită”. În opinia sa, campionatul trebuia reluat abia în luna iulie.

El a adăugat: „Liga a fost suspendată atunci când erau doar câteva cazuri, acum vor să o reia când sunt mii. Nu pot înțelege de ce.” Au fost 137.000 de cazuri de coronavirus cunoscute în Turcia și 3.739 de decese începând cu 10 mai.

ADVERTISEMENT