Life

Soluția ideală pentru spălarea lenjeriei de pat fără să folosești înălbitorul. Îndepărtează acarienii și scoate mizeria instant

Există o soluție pentru curățarea lenjeriei de pat care nu presupune utilizarea înălbitorului pe bază de clor, compus chimic care este destul de toxic.
04.08.2021 | 14:01
Solutia ideala pentru spalarea lenjeriei de pat fara sa folosesti inalbitorul Indeparteaza acarienii si scoate mizeria instant
ADVERTISEMENT

Soluția de mai jos este ideală pentru curățarea lenjeriei de pat, a huselor pentru perne și a cearșafurilor. Este un amestec perfect mai ales dacă ai lenjerie albă și nu vrei să folosești produse pe bază de clor precum înălbitorul clasic.

Este indicat să schimbi cât mai des posibil lenjeria de pat, chiar dacă nu este murdară vizibil și asta pentru că pe suprafețele plapumelor și a pernelor există o serie de vietăți mici care pot dăuna sănătății tale.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță ai auzit de acarieni, acele organisme vizibile cu microscopul care pot forma colonii și pot crea serioase probleme de sănătate.

Soluția pentru spălarea lenjeriei de pat care ține acarienii la distanță

Vei avea nevoie de trei litri de apă, jumătate de cană de apă oxigenată, sucul de la cinci lămâi și 200 de grame de detergent pentru haine.

ADVERTISEMENT

Trebuie să amesteci aceste ingrediente până se fomează o spumă. În acel moment poți să pui lenjeriile pe care vrei să le speli. Lasă-le într-un lighean timp de aproximativ 15 minute și freacă bine apoi cu o perie ca microbii și bacteriile să dispară definitiv.

Poți să introduci aceste ingrediente și în cuva mașinii de spălat, dacă nu ai încredere în abilitățile tale.

ADVERTISEMENT

Ingredientele de mai sus pot fi folosite și pentru pături ori pentru covorașele mai subțiri.

Să ai un pat complet curat este indispensabil pentru a ține la distanță dăunătorii invizibili. Praful se acumulează foarte repede pe orice suprafață, chiar și pe materialele textile.

Cât de periculoși sunt acarienii?

Soluția prezentată mai sus omoară cu o eficiență de 99,9% acarienii. Insectele de dimensiuni microscopice se alimentează cu celulele moarte ale pielii, fapt pentru care vor fi întotdeauna mai atrase de perne și de plapuma cu care te învelești peste noapte.

ADVERTISEMENT

Pe termen lung, acarienii pot provoca probleme respiratorii și tot felul de reacții alergice, potrivit site-ului salud180.com.

Cu toate că vorbim despre niște vietăți insesizabile, mușcăturile lor pot provoca iritații la nivelul pielii. În cazuri extrem duc la infecții purulente.

După cum se poate vedea, nu e de jucat cu astfel de insecte mici. Cu atât mai mult pentru că nu se văd cu ochiul liber. Tu ce alte soluții făcute în casă folosești pentru a menține lenjeriile de pat mereu proaspete și curate?

ADVERTISEMENT