Life

Soluția ieftină cu care e bine să stropești legumele și pomii fructiferi din grădină. E cel mai bun îngrășământ natural și conține 3 ingrediente pe care le ai în casa ta

Soluția ieftină cu care poți stropi legumele și pomii fructiferi din grădină. Este un îngrășământ natural, format din 3 ingrediente.
31.05.2024 | 08:45
Solutia ieftina cu care e bine sa stropesti legumele si pomii fructiferi din gradina E cel mai bun ingrasamant natural si contine 3 ingrediente pe care le ai in casa ta
Soluție naturală pentru combaterea afidelor de la pomii fructiferi sau legume. Sursa foto: Atlas pentru casă și grădină
ADVERTISEMENT

Cum să ai grijă corect de grădina casei tale? Este important să contribui la evoluția plantelor, pentru a te bucura de o recoltă bogată. Nu este nevoie să apelezi mereu la soluții din comerț, căci poți prepara acasă îngrășăminte naturale.

Îngrășământul natural cu care poți ajuta legumele și pomii fructiferi să dea roade

Legumele și pomii fructiferi au nevoie foarte mare de atenție, în acest sezon. Vara aproape că a sosit și din cauza temperaturilor prea mari se pot opri din evoluție dacă nu vor dispune de ceea ce le este necesar încât să dea roadele așteptate.

ADVERTISEMENT

Legumele și pomii fructiferi riscă și să aibă de a face cu bolile fungice, cauzate de bacterii sau de neasigurarea unui mediu propice dezvoltării. Solul din jurul lor trebuie udat dimineața, înainte de asfințit, sau seara, înainte de apus.

În intervalele menționate, legumele și pomii fructiferi pot avea temperaturi optime pentru creșterea lor. Sub nicio formă să nu le stropiți ziua, în amiaza mare, când bate vântul, când este foarte frig sau imediat după ce a plouat.

ADVERTISEMENT

Excesul de apă poate apărea atunci când nu se asigură o stropire ca la carte. Din cauza cantității mari de apă rădăcinile celor puse în pământ vor avea de suferit, adică riscă să putrezească. Apoi, se vor distruge și tulpina sau frunzele.

Bolile fungice mai pot fi cauzate și de către afide. Aceste insecte mai sunt cunoscute în popor și ca păduchii plantelor. Le poți găsi cu ușurință pe frunze și chiar dacă sunt foarte mici, le este suficient o oră să distrugă structura unui răsad de roșii sau de ardei, de exemplu.

ADVERTISEMENT

Îngrășământul este compus din trei ingrediente simple

Afidele se pot găsi inclusiv pe frunzele pomilor fructiferi. Din cauza prezenței lor nu mai apare fructul, iar crengile copacului se usucă și se rup apoi de unele singure. Una câte una vor duce la degradarea unui copac întreg.

Pentru a combate afidele, aveți nevoie de: 10 litri de apă, 25 sau 50 de grame de săpun de rufe și de 50 de ml de amoniac cu concentrație de 10%. Care este următorul pas? Modul de preparare. Atenție, utilizați mănuși de protecție.

ADVERTISEMENT

Începeți prin a da săpunul de rufe pe răzătoare sau îl puteți toca mărunt dacă nu aveți un astfel de instrument. Ulterior, se adaugă în puțină apă fierbinte și se diluează în cei 10 litri de apă curată. Adăugați și amoniacul, după care puneți totul într-un recipient cu pulverizator. Zbateți recipientul și începeți să aplicația soluția.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi...
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi oferte all inclusive
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani:...
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani: E foarte bine să fii materialist
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a...
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a DECIS
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Un nou drum expres. Cea mai bună veste pentru șoferi
Un nou drum expres. Cea mai bună veste pentru șoferi
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”