Sport

Soluţia lui Gică Hagi pentru salvarea sportului din România: „Trebuie o lege simplă. Multinaționalele să se implice ca în Franța sau Germania!”

Gică Hagi a vorbit despre investițiile în fotbal și a cerut implicarea oamenilor de afaceri, pentru ca echipele românești să poată fi din nou la un nivel înalt.
23.08.2022 | 19:40
Solutia lui Gica Hagi pentru salvarea sportului din Romania Trebuie o lege simpla Multinationalele sa se implice ca in Franta sau Germania
Gică Hagi cere ajutorul oamenilor de afaceri. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

„Regele” este de părere că multinaționalele ar trebui să se implice în fotbalul din România, pentru a da o stabilitate echipelor pe termen mediu și lung.

Gică Hagi cere ajutorul oamenilor de afaceri

Gică Hagi a vorbit despre problemele din fotbalul românesc și cere ajutorul oamenilor de afaceri, inclusiv al multinaționalelor, dând exemplu Franța și Germania, acolo unde firmele mari se implică activ în viața echipelor de fotbal:

ADVERTISEMENT

Stau și mă gândesc după meci, cred că am fost destul de clar. Eu am spus foarte concret cum cred eu că s-ar găsi o soluție pentru a se finanța sportul, nu fotbalul în general. Pentru că sportul e cel mai mare ambasador al unei țări. Știu ce înseamnă un buget, că sunt implicat de 10-12 ani.

O parte importantă e ajutată de parteneri. În străinătate, în funcție de ce nume ai sau de cât de bine faci, atunci vin oamenii lângă tine. E o situație win-win. E parteneriat, ei au vizibilitate pe tricouri sau în alte moduri. Atenție, că sunt două componente”.

ADVERTISEMENT

„E sportul social, care e până la 18 ani, sau sportul de performanță, unde vorbim de altceva. Marketing, suporteri, firme care fac parteneriate cu cluburile. Dacă știu bine , 33 la sută din buget trebuie acoperit de marketing. Foarte puține cluburi din România reușeșc asta.

Eu de asta am spus că trebuie o lege simplă prin care 1-2-3 la sută din cifra de afaceri să fie folosită. În cultură, sănătate, unde vor. Multinaționalele, care fac așa mulți bani la noi, trebuie să procedeze ca în Franța, în Germania. Că s-au dus probabil anii ăia de haiducie. Hai că facem lucrurile cum fac cei de afară”, și-a început Gică Hagi discursul la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Pentru a deveni mai competitivi, trebuie să avem bugete sigure!”

„Pentru a deveni mai competitivi, trebuie să avem bugete sigure. 15-20 de milioane de euro ar fi ok. Vedeți Steaua Roșie, care are sigur 20-25 de milioane, de asta se luptă pentru Champions League. Toată lumea spune în România că are nevoie de soluții. Eu am spus-o public, că am zis că dacă am un nume, poate mai aude lumea.

Câte cheltuieli ai pe an, atât trebuie să producem. E foarte simplu să dai 1-2-3 la sută din cifra de afaceri a unei multinaționale. Ei fac foarte mulți bani! Din păcate, resursa asta nu este exploatată. Peste tot în lume sunt companii care dau o groază de bani. Toată dezvoltarea Ungariei e făcută pe multinaționale”, a continuat Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

„Nu puteți să ziceți “mama mia ce-a zis Hagi”, că deja se practică asta pe afară. Dacă nu se iau măsuri rămânem în urmă. Deja suntem, dar o să fie și mai rău. Și toate se răsfrâng asupra celor care se ocupă pe banca tehnică, antrenori, conducători. Sportul de performanță are nevoie de campioni, de idoli.

Pentru asta trebuie putere, adică bani. Ai buget, bine, nu ai, nu poți concura. Cluburile de fotbal, din punctul meu de vedere, nu cred că știm bugetele pe 5 ani sau 10 ani. Politicul dă legi, guvernul dă legi. Eu sunt mic în contextul financiar, nu în contextul sportiv”, a mai spus „Regele”.

ADVERTISEMENT
Tags:
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în...
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă, la gala RXF din Sala Polivalentă! Reacția șocantă a organizatorilor
Nadal, colosal: Rafa, de dat exemplu pentru românii care au pierdut bucuria de...
Nadal, colosal: Rafa, de dat exemplu pentru românii care au pierdut bucuria de a-și reprezenta țara
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Verişorul Raisei, criminal la 15 ani. Băiatul a recunoscut tot. Cum a primit...
Verişorul Raisei, criminal la 15 ani. Băiatul a recunoscut tot. Cum a primit tatăl său vestea: "A greşit, e copilul meu!"
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum...
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum de baie minuscul în Mykonos
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce...
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce mama lui Iancu Sterp l-a criticat aspru: "Se încearcă manevre prea murdare..."
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Vine vreme extremă în România. Meteorologii au dat alarma
Vine vreme extremă în România. Meteorologii au dat alarma
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și...
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul de 100.000 de euro de la Pro TV?! Surpriză uriașă în finala Survivor!
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și...
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și sabotajul
Actorul român care și-a părăsit soția după 35 de ani de căsnicie pentru...
Actorul român care și-a părăsit soția după 35 de ani de căsnicie pentru o studentă. Au împărțit scena și au avut cariere de succes