Află cum scapi de țânțarii din casă cu ajutorul unei soluții naturale. Nu vei mai avea nevoie de produse din comerț, iar efectele vor fi vizibile după puțin timp.
Vara, odată cu creșterea temperaturilor de afară, țânțarii își fac apariția în multe locuințe, indiferent dacă stai la casă sau la bloc. Deși există numeroase soluții în comerț pentru a ține insectele la distanță, acestea pot conține substanțe toxice și nu este bine să fie utilizate des.
Din fericire, există mai multe soluții care te pot ajuta să scapi de țânțari. Dacă stai la casă, poți planta, în apropiere, gălbenele, dar și alte plante, precum iarba mâţelor şi rozmarinul. Tiofenul, compusul insecticid din diverse specii de gălbenele, poate provoca moartea țânțarilor.
Câteva plante nu ar putea, însă, să expună insectele la un nivel suficient de pesticide încât să le elimine. Tocmai de aceea, adăugarea altor plante poate fi de mare ajutor.
O soluție eficientă constă în amestecarea a cinci picături de ulei de eucalipt cu apă. Soluția obținută se pune într-un recipient din plastic pentru spray. Înainte de a ieși din casă, poți aplica 2 – 3 pufuri pe piele, iar țânțarii nu se vor apropia de tine.
Poți opta, de asemenea, pentru lumânări cu ulei de citronella. Mirosul acesteia este neplăcut pentru țânțari, care vor sta departe de tine.
O altă opțiune este să stropești câteva funde cu o picătură de ulei de lavandă, apoi să le agăți de ferestrele deschise. Acest ingredient poate fi aplicat și pe piele pentru ca insectele să nu se apropie de tine, notează evz.ro.
Pentru a scăpa de țânțari, poți apela și la uleiul de neem, un arbore cu creștere rapidă, mereu verde. Uleiul din semințele de Neem se presează la rece din fructele cu coajă lemnoasă ale arborelui. Mirosul uleiului este foarte puternic, respingător mai ales pentru insecte.
De multe ori, țânțarii apar atunci când te afli la un grătar. Pentru a te asigura că aceștia rămân la distanță atunci când te afli în curte, îi poți ține departe dacă adaugi rozmarin preparatelor tale.
Poți utiliza ventilatoare cu viteză stabilită la nivel înalt, iar trucul te poate ajuta să ții departe insectele. Entomologii spun că țânțarii nu mai sunt la fel de activi atunci când rafalele de vânt depășesc 16 kilometri pe oră.
În același timp, ventilatoarele pot contribui la disiparea dioxidului de carbon expirat, dar și la reducerea căldurii corporale. Aceste lucruri atrag țânțarii.
Plasele anti-țânțari ar trebui aplicate în mai multe locuri din casă. Doar așa te vei asigura că insectele vor sta departe de locuința ta și nu se vor strecura prea ușor.
Trebuie să știi, de altfel, că țânțarii sunt atrași de apa stătută și o utilizează drept mediu de înmulțire, așa că ar trebui să ai grijă la ghivecele mai mici pentru plante, lăsate în aer și umplute cu apă de ploaie.