Life

Soluția naturală care te ajută să scapi instant de țânțari. Îi ține departe de casă și nu are efecte adverse

Cum să scapi instant de țânțari, fără să folosești soluții chimice din comerț. De acum încolo, aceste insecte nu vor mai fi o problemă pentru tine.
05.06.2024 | 22:49
Solutia naturala care te ajuta sa scapi instant de tantari Ii tine departe de casa si nu are efecte adverse
Soluția naturală care te scapă instant de țânțari. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Vrei și tu să scapi instant de țânțari? Vara, țânțarii încep să își facă apariția și îți perturbă liniștea. Dacă vrei să scapi instant de ei, nu trebuie neapărat să apelezi la soluții chimice din comerț. Există o soluție naturală care elimină țânțarii garantat.

Cum să scapi de țânțari fără să folosești soluții chimice din comerț

Fără doar și poate, țânțarii sunt unele dintre cele mai deranjante insecte. Pe lângă faptul că perturbă cu zgomotul lor, aceste insecte sunt și purtătoare de virusuri. Tocmai din acest motiv, nimeni nu vrea să aibă de-a face cu ele.

ADVERTISEMENT

Țânțarii pot fi ținuți la distanță foarte ușor, cu ajutorul multiplelor soluții din comerț. Acestea conțin elemente chimice pe care nu toate persoanele le tolerează. Dacă faci parte din această categorie, atunci salvarea ta este alta.

Există o mulțime de soluții naturale care elimină instant țânțarii. În funcție de preferințe, aceste soluții pot fi folosite pe tot parcursul verii pentru a ține la distanță aceste insecte deranjante.

ADVERTISEMENT

Prima și poate cea mai folosită soluție este uleiul de lavandă. Se știe că lavanda nu este deloc pe placul insectelor din cauza mirosului său puternic. Nu doar țânțarii se feresc de ea, ci și muștele și alte gâze.

Uleiul de lavandă se folosește ca atare și poate fi aplicat direct pe piele. Datorită mirosului puternic și pregnant, acest ulei acționează ca un repelent natural împotriva țânțarilor.

ADVERTISEMENT

Cele mai eficiente soluții naturale care te scapi instant de țânțari

Tot din categoria uleiurilor și tot la fel de puternic este și uleiul de mentă. Acesta are un miros puternic și înțepător care ține insectele la distanță. Nu doar țânțarii fug din calea lui, ci și furnicile și păienjenii. Uleiul de mentă poate fi folosit direct pe piele sau se poate amesteca cu alte uleiuri.

Împotriva țânțarilor mai poate fi folosit și uleiul de arbore de ceai. Acesta nu doar că ține insectele la distanță, dar și are o mulțime de proprietăți benefice organismului. Uleiul de arbore de ceai este antiinflamator și antiseptic, iar insecte precum țânțarii și păduchii stau departe de el.

ADVERTISEMENT

Poate că una dintre cele mai la îndemână soluții naturale împotriva țânțarilor este oțetul de mere. Acesta are un miros puternic, iar dacă este combinat cu alte uleiuri esențiale, mirosul său devine și mai puternic. Aplicat cu regularitate în casă, sigur va ține insectele la distanță.

La fel de eficientă împotriva țânțarilor este și o plantă pe care multe gospodine o folosesc în bucătărie. Busuiocul ține la distanță aceste insecte. Este suficient să freci pe piele frunze uscate de busuioc, iar țânțarii nu se vor mai apropia de tine.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită