Life

Soluția pe care e bine să o pulverizezi peste cartofi ca să îi ferești de dăunători. E eficientă și te ajută să ai o recoltă bogată

Soluția pe care e bine să o pulverizezi peste cartofi ca să îi ferești de dăunători este una extrem de eficientă și te ajută să ai o recoltă bogată.
02.06.2024 | 13:57
Solutia pe care e bine sa o pulverizezi peste cartofi ca sa ii feresti de daunatori E eficienta si te ajuta sa ai o recolta bogata
Soluția pe care e bine să o pulverizezi peste cartofi ca să îi ferești de dăunători. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Soluția pe care e bine să o pulverizezi peste cartofi ca să îi ferești de dăunători te poate ajuta să ai o recoltă bogată. Este extrem de eficientă și cu siguranță vei apela de mai multe ori la ea.

Soluția pe care e bine să o pulverizezi peste cartofi ca să îi ferești de dăunători

Când vine vorba de fructe sau de legume, toată lumea își dorește să aibă o recoltă bogată. Din păcate însă, sunt anumiți dăunători, dar și alți factori care pot aduce mari probleme. Tocmai din acest motiv, e bine să știm ce avem de făcut.

ADVERTISEMENT

Fie că plantezi castraveți, roșii sau cartofi, e bine să alegi solul în funcție de fiecare legumă în parte. Totodată, contează și cât de puternică e lumina soarelui, dar și distanța dintre răsaduri.

Revenind la cartofi, care e soluția pe care e bine să o pulverizezi peste ei ca să îi ferești de dăunători? Gândacul de Colorado este cel care le poate da mari bătăi de cap atât fermierilor, cât și celor care stau la curte.

ADVERTISEMENT

Acest gândac este unul foarte rezistent și se și înmulțește repede. De altfel s-a demonstrat faptul că acesta poate depune chiar și până la 1.000 de ouă pe spatele frunzelor de cartofi, care nu sunt tocmai vizibile.

Toate aceste lucruri fac ca gândacul de Colorado să fie unul dintre cei mai periculoși dăunători pentru culturile de cartofi. El afectează însă și alte legume. Are un cap de culoare galben roșcat și câteva rânduri de duci negre.

ADVERTISEMENT

E eficientă și te ajută să ai o recoltă bogată

De asemenea, picioarele sunt o nuanță ceva mai roșcată. Astfel, îl poți observa destul de repede. Important este însă să iei și măsuri din timp, astfel încât să nu fie prea târziu pentru recolta ta.

Soluția pe care e bine să o pulverizezi peste cartofi ca să îi ferești de dăunători este Mavrik 2 F. Poate ai auzit de ea pentru că este practic un insecticid piretroid. El se aplică atât primăvara cât și toamna, iar efectul durează chiar și 21 de zile.

ADVERTISEMENT

Și nu este singura soluție eficientă când vorbim de dăunători. Și insecticidul Coragen poate fi pulverizat fără griji. El acționează rapid atât când vine vorba de gândaci, cât și în cazul ouălelor și a larvelor.

Dacă vrei să încerci ceva mai natural, există de asemenea soluții. Poți să amesteci 100 de grame de sodă cu 100 de ml de oțet în 10 litri de apă. Acest amestec poate fi pulverizat de asemenea peste plante. Și cenușa e de asemenea eficientă. Ea poate fi aplicată pe locul destinat culturii, sub tubercul, dar și împrejurul plantei.

ADVERTISEMENT