Alegeri 2024

Soluţia pentru fluidizarea traficului din Bucureşti. Planul Gabrielei Firea, prezentat la “Sport şi Politică”

Gabriela Firea a dezvăluit la "Sport şi Politică", emisiune marca FANATIK, soluţia pe care o are pentru fluidizarea traficului în Bucureşti.
04.06.2024 | 11:37
Solutia pentru fluidizarea traficului din Bucuresti Planul Gabrielei Firea prezentat la Sport si Politica
Gabriela Firea a prezentat la "Sport şi Politică" un set de măsuri care vor fi implementate pentru fluidizarea traficului în Bucureşti Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a vorbit la “Sport şi Politică”, emisiune marca FANATIK, despre modalitatea prin care va fluidiza traficul în București. Propunerea acesteia este susținută de Guvern și Ministerul Transporturilor, constând în prelungirea stațiilor de metrou până la localitățile din Ilfov, din jurul Capitalei.

Gabriela Firea: „Prelungirea stațiilor de metrou e una dintre măsuri”

În acest fel vor fi preluați cât mai mulți călători din zonele limitrofe. De altfel, unele dintre măsuri au fost deja începute în mandatul anterior, însă nu au mai fost aplicate, spune Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

„Prelungirea stațiilor de metrou e una dintre măsuri.  Altă măsură o reprezintă benzile unice pentru autobuz. Noi le-am început în mandat (n.r. măsurile), nu știm de ce s-au oprit.

Semaforizare inteligentă: am creat un centru de monitorizare a traficului care s-a închis. Nu știm de ce s-a închis acel centru de monitorizare a traficului în care vedeam direct care sunt intersecțiile roșii, cele mai aglomerate. Puteam să sincronizăm timpii de așteptare la intersecție.

ADVERTISEMENT

Astea-s măsuri foarte importante. La fel autobuzul școlar. Noi am început proiectul pilot în Sectoarele 1, 3 și 6. Practic, în loc să vezi sute de autoturisme în jurul școlilor, vine autobuzul școlar, preia copiii, la sfârșitul orelor îi duce acasă”, a declarat Gabriela Firea.

Ce alte măsuri vor fi implementate pentru fluidizarea traficului

Candidata PSD spune că dacă va reveni la Primăria Capitalei va reintroduce autobuzul școlar și va implementa măsura privind benzile unice. Acestea vor fi destinate inclusiv ambulanțelor, echipajelor de pompieri și poliție.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea spune că transportul în comun este recomandat, mai ales dacă este civilizat și aerisit. Pe de altă parte, aceasta subliniază că procesul de înnoire a parcului auto a încetat în mandatul lui Nicușor Dan, actualul primar.

Gabriela Firea spune că vrea să extindă metroul de la marginea Capitalei. „Noi vrem către toate zonele: Bragadiru, Voluntari, Pantelimon, tot! Pentru că știți, Ilfovul este ca un manșon. Este dispus în jurul Bucureștiului și fiecare cartier bucureștean se învecinează cu o localitate din Ilfov.

ADVERTISEMENT

Dacă noi preluam circular toată această frecvență a mașinilor care vin în fiecare dimineață din Ilfov spre Capitală și la finalul zilei fac drumul invers, vă dați seama cât de mult s-ar aerisi prin prelungirea liniilor de metrou”, punctează aceasta.

O altă măsură care a fost implementată în mandatul Gabrielei Firea, dar care nu a continuat, ține de o strategie de management al traficului corelată cu Brigada Rutieră și cu Poliția Locală. Ea spune că și această soluție va fi din nou implementată.

„Suntem a patra cea mai aglomerată Capitală din Europa și a opta cea mai aglomerată Capitală din lume. (…) Dacă aceste proiecte erau continuate, acum era mai bine. Dar patru ani nu s-a mai făcut nimic”, a conchis Gabriela Firea.

Soluţia pentru fluidizarea traficului din Bucureşti. Planul Gabrielei Firea, prezentat la "Sport şi Politică"

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”