Fotbal intern

Soluția pentru implementarea VAR în Liga 1: ”50.000 de euro din drepturile tv de la cluburi”

22.02.2021 | 17:59
Solutia pentru implementarea VAR in Liga 1 50000 de euro din drepturile tv de la cluburi
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, a oferit o soluție pentru aducerea VAR în Liga 1 și le cere cluburilor să se implice financiar în această problemă.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a spus că  nu crede că există banii necesari în acest moment pentru aducerea arbitrajului video.

ADVERTISEMENT

FANATIK a prezentat câţi bani vor plăti cluburile din prima ligă pentru acest sistem, dar şi care va fi baremul ce va trebui plătit pentru fiecare partidă.

Dumitru Dragomir a găsit soluția ca Liga 1 să aibă VAR

”Toate cluburile trebuia să contribuie, mai ales cele care se vaită. Trebuia să pună din drepturile de televizare câte 50 de mii de euro și până acum aveau VAR”, este soluția oferită de Dumitru Dragomir pentru aducerea VAR în Liga 1.

ADVERTISEMENT

”Liga trebuia să se lupte, cum m-am luptat eu an de an, să facă bani din publicitate pentru salarii, nu din drepturile TV. Conducerea LPF trebuie obligatoriu să colaboreze cu conducerea FRF și cu Ministerul”, a mai spus ”Mitică” la emisiunea Liga Digi Sport.

Întrebat despre problema terenurilor din România, Dragomir este de părere că nu ar trebui riscată sănătatea jucătorilor: ”Convingerea mea e că nu trebuia să se joace pe terenurile astea nenorocite. Măcar două săptămâni cât au fost terenurile înghețate să nu se joace. Ferească Dumnezeu, se accidentează 2-3 jucători de la echipa națională și nu ai cu cine să joci”.

ADVERTISEMENT

Liga 1, printre ultimele camponate fără VAR

La începutul anului, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a vorbit despre implementarea sistemului VAR în Liga 1 și a anunțat că acest lucru nu se poate face mai repede de opt luni.

Conducătorii celor două foruri importante din fotbalul românesc, Liga și Federația, se află în conflict și în ceea ce privește VAR-ul, cei de la LPF considerând că oamenii de la Casa Fotbalului blochează implementarea arbitrajului video.

ADVERTISEMENT

Oficialii şi fotbaliştii din Liga 1 cer non-stop introducerea sistemului VAR, însă tehnologia întârzie să apară din cauza acestor neînţelegeri. În tot acest timp, campionatele vecinilor noştri dispun sau vor dispune în curând de arbitrajul video.

ADVERTISEMENT