Sport

Soluția prin care Dinamo vrea să îi păstreze pe Anton și Răuță. Cum contracarează clubul dacă sunt declarați liberi

Dinamo ar putea recurge la o ultimă soluție în cazul în care Paul Anton și Alexandru Răuță vor fi declarați liberi de contract, o soluție extrem de ingenioasă.
28.07.2021 | 18:49
Dinamo ar putea recurge la o ultimă soluție în cazul în care Paul Anton și Alexandru Răuță vor fi declarați liberi de contract, o soluție extrem de ingenioasă.
ADVERTISEMENT

Mijlocașii centrali Paul Anton și Alexandru Răuță sunt la un pas să devină jucători liberi de contract, după ce nu și-au primit banii în ultimele trei luni de zile.

Jucătorii au parcurs toate demersurile legale, au notificat clubul, au respectat termenul legal de 15 zile și au depus în cele din urmă memorii pentru a devenit liberi de contract.

ADVERTISEMENT

Dinamo i-ar putea păstra pe Anton și Răuță chiar dacă vor fi declarați liberi

Dinamo mai are un as în mânecă în cazul în care Paul Anton și Alexandru Răuță vor fi declarați jucători liberi de contract de Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor și ar putea contesta decizia la Curtea Constituțională a României.

Cum este acest lucru posibil? Conducerea clubului contestă un articol din „Legea insolvenței”, iar clubul i-ar putea bloca astfel pe jucători cel puțin în următoarele șase luni în Ștefan cel Mare, până la nouă luni.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a obținut până acum două amânări în cazul proceselor lui Paul Anton și Alexandru Răuță, după ce a motivat că alb-roșii nu au avut timp necesar pentru a pregăti apărarea: „Administratorul special și cel judiciar au fost numiți recent și nu au avut timp pentru pregătirea apărării”.

Scenariul ar putea prinde contur în scurt timp

Curtea Constituțională a României va fi nevoită să ia în calcul și să analizeze această speță, timp în care cei doi fotbaliști vor fi nevoiți să rămână în continuare în Ștefan cel Mare până când se va da o decizie finală.

ADVERTISEMENT

Dinamo a cerut deja celor de la Curtea Națională de Soluționare a Litigiilor să suspende judecarea proceselor, până când Curtea Constituțională va oferi un punct de vedere cu privire la articolul 75 din „Legea insolvenței”.

Articolul se referă la condițiile legate de suspendarea măsurilor asupra unei societăți intrare în insolvență. Clubul invocă faptul că legea nu suspendă și memoriile: „Cu excepția procedurilor extrajudiciare aflate pe rolul comisiilor sportive din cadrul federațiilor sportive, având ca obiect denunțarea unilaterală a contractelor de muncă sau a convențiilor civile”.

ADVERTISEMENT

Paul Anton și Alexandru Răuță nu vor să mai continue la Dinamo

Paul Anton și Alexandru Răuță trec prin clipe grele la Dinamo și nu vor să mai continue în „haită”. Anton are cel mai mare contract din Ștefan cel Mare și prin intrarea în insolvență va pierde o sumă uriașă, iar impresarul Lucian Marinescu contestă modul în care clubul gestionează situația:

ADVERTISEMENT

„Ei (n.r. oficialii lui Dinamo) încearcă să amâne situația, invocând interdicția la transferuri, dar nu fac lucrurile cum trebuie cu cei ce au rămas și au continuat la echipă. Ori ei au spus că au venit să îndrepte lucrurile”. 

Contactat de FANATIK, Alexandru Răuță a vorbit și el despre situația sa și a anunțat un adevărat exod de jucători de la Dinamo: „Situația este foarte dificilă. Deocamdată suntem la echipă, însă în zilele următoare dacă situația nu se va îmbunătăți, plecăm mai mulți. Vă rog să mă înțelegeți că nu pot să spun mai multe”.

Un alt jucător care și-a depus memoriu este fundașul stânga Steliano Filip, unul dintre jucătorii care și-au primit până acum banii, deși alți coechipieri aveau patru-cinci luni restanțe salariale.

În cazul lui Filip, Dinamo a înaintat o cerere de suspendare a decizie, care a fost în cele din urmă acceptată de Federația Română de Fotbal. Astfel, cele două părți vor fi nevoite să ajungă la o înțelegere privind plata restanțelor financiare.