Life

Soluția simplă care îți face podelele să strălucească! Amestecă aceste ingrediente și pardoseala va fi curată lună

Nu este deloc dificil să îți faci podelele strălucitoare. Există o soluție super simplă cu doar câteva ingrediente care te poate ajuta.
18.03.2023 | 20:04
Solutia simpla care iti face podelele sa straluceasca Amesteca aceste ingrediente si pardoseala va fi curata luna
Cum îți faci podelele strălucitoare cu trei ingrediente simple. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Toată lumea își dorește să aibă podelele strălucitoare. Uneori poate fi dificil însă să avem un astfel de rezultat. Având în vedere traficul din casă, dar și anumite produse din comerț care nu au tocmai rezultatele mult dorite, uneori credem că acest lucru este irealizabil.

Cum îți faci podelele strălucitoare cu trei ingrediente simple

În realitate există însă o soluție super simplă care te poate ajuta să ai podelele strălucitoare. Nu trebuie decât să amesteci niște ingrediente, iar la final, vei vedea că pardoseala ta va fi ca nouă. De asemenea ești ferit și de germeni și de bacterii cu acest truc.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, în comerț există numeroase produse care ne promit că vom avea podelele strălucitoare. Câte dintre ele însă își faci și treaba? Unele poate da, altele nu. Un truc extrem de simplu poate să fie însă de mai mare ajutor și de altfel este și cu mult mai ieftin.

Dacă vrei să ai podelele strălucitoare, atunci nu ezita să îl folosești. Bicarbonatul de sodiu este ingredientul cheie când vine vorba de curățenie. Este ieftin și datorită compoziției sale poate fi esențial în crearea unui detergent cât se poate de natural, care îți va face pardoseala să strălucească.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acest truc de curățenie extrem de apreciat te va ajuta să ai și un aer proaspăt în casă. Și totuși de ce ingrediente ai nevoie? În primul rând de săpun lichid de Marsilia, trei linguri de bicarbonat de sodiu, 30 de picături de ulei esențial, fie de lavandă sau de eucalipt.

Cum prepari soluția pentru podea cu bicarbonat de sodiu

Vei avea nevoie și de o jumătate de pahar de apă pentru ca soluția să fie una completă. Agităm bine, iar apoi procedăm ca în cazul detergentului normal. Mai exact, turnăm o doză într-o găleată umplută pe jumătate cu apă caldă. Vei vedea rezultate după doar câteva minute.

ADVERTISEMENT

E nevoie să speli pe jos o singură dată și vei avea deja podelele strălucitoare. De asemenea, camera va fi și ea parfumată datorită uleiului esențial pe care îl folosești. Și ar fi bine să știi că poți să folosești această soluție nu doar pe jos, ci și pe alte suprafețe din casă.

Datorită formulei, aceasta nu dăunează materialelor, astfel că nu există șanse să îți strici mobila. Indicat este însă ca mopul, sau cârpa pe care o vei folosi când speli pe jos să fie una stoarsă foarte bine. În caz contrar ajungi să te trezești cu dungi pe podea și nimeni nu își dorește asta.

ADVERTISEMENT

Iar bicarbonatul de sodiu mai are și alte beneficii pe care ar fi bine să le iei în calcul. Acesta poate fi de mare ajutor și atunci când vrei să scapi de zgârieturile de pe aragaz. De asemena și unele pete de grăsime devin istorie dacă folosim o soluție care are la bază bicarbonat de sodiu.

ADVERTISEMENT