Sporturi

Soluţie „de urgenţă“ pentru a slăbi rapid: regimul cu apă

Nu, nu este vorba despre un regim în care trebuie să consumaţi numai apă. Însă aceasta deţine cheia unei diete ce poate fi urmată în regim „de urgenţă” pentru a da jos chiar şi 9...
12.07.2020 | 15:56
Solutie de urgenta pentru a slabi rapid regimul cu apa

Nu, nu este vorba despre un regim în care trebuie să consumaţi numai apă. Însă aceasta deţine cheia unei diete ce poate fi urmată în regim „de urgenţă” pentru a da jos chiar şi 9 kilograme într-o lună. În plus, dacă vă hidrataţi suficient în fiecare zi şi beţi apă înainte de fiecare masă veţi observa rezultate uimitoare.

Beţi o jumătate de litru când simţiţi că vi se face foame

Atunci când o persoană resimte senzaţia de foame, mai ales în momentele în care n-a trecut mult timp de la ultima masă, iar această nevoie nu are aparent nicio explicaţie, poate fi vorba de fapt despre deshidratare. Pe acest lucru se bazează regimul cu apă. Astfel, înainte de fiecare masă, când simţiţi că vi s-a făcut foame, beţi o jumătate de litru de apă, fără pauze mari şi cu înghiţituri mici. Puteţi stoarce în ea o jumătate de lămâie, fruct ce va da gust şi va oferi corpului o serie de nutrienţi.

Alimentaţia trebuie să fie cât mai „curată”

Acest tip de regim presupune ca femeile să consume în jur de 800 de calorii pe zi, iar bărbaţii, circa 1.200 de calorii şi să facă mişcare uşoară în fiecare zi, cum ar fi plimbările dimineaţa şi seara.
Trebuie să vă feriţi de carbohidraţi complecşi, precum pâinea, eliminaţi din meniu alimentele procesate (mezeluri, dulciuri din comerţ), sosurile grase, alcoolul, carnea cu grăsime, smântâna, prăjelile şi tot ce „cade greu”, în schimb mâncaţi de mai multe ori pe zi alimente suculente, cum ar fi fructele şi legumele proaspete.
Din păcate, majoritatea alimentelor din ziua de azi conţin multe calorii din zaharuri şi grăsimi, însă sunt sărace în apă. De aceea, legumele şi fructele proaspete, consumate în fiecare zi, vor da corpului exact ce are nevoie, deoarece peste 70% din organismul uman este format din apă. În plus, vitaminele şi mineralele în stare pură obţinute din fructe şi legume nu pot fi egalate de niciun alt aliment sau supliment artificial.

Faceţi exerciţii fizice

Apa stimulează metabolismul, fapt ce conferă mai multă energie şi ajută la arderea mai eficientă a caloriilor. Cu circa 3% mai rapid, potrivit cercetătorilor germani. Aceştia au estimat că în timpul unui an, dacă o persoană creşte consumul de apă cu 1,5 litri pe zi, va arde 17.400 de calorii în plus, ceea ce poate duce la pierderea a aproximativ 3 kilograme numai din acest motiv. Dacă la acest lucru se adaugă exerciţiile fizice în fiecare zi şi o dietă sănătoasă şi echilibrată, se poate ajunge la rezultate uimitoare – chiar şi 9 kilograme într-o lună!

Lichidul vieţii, binevenit în orice fel de cură

Conform dr. Brenda Davy, profesor de nutriţie la universitatea americană Virginia Tech, dacă o persoană care ţine regim de slăbire bea două pahare cu apă cu 20-30 de minute înainte de fiecare masă, va scădea în greutate mult mai repede decât una care ţine o dietă, însă nu urmează acest obicei.

De asemenea, experţii în nutriţie au observat, în urma cercetărilor, că persoanele care beau apă înainte de a se aşeza la masă consumă cu circa 75% mai puţine calorii o dată. La prima vedere nu pare mult, însă, dacă acest lucru se petrece la fiecare masă, timp de un an, de exemplu, rezultatele sunt apreciabile. Pe de altă parte, e bine de ştiut că, dacă organismul este deshidratat chiar şi numai cu 1%, acest lucru poate duce la încetinirea procesului de slăbire în orice fel de cură.

Ţineţi mereu o sticlă la îndemână

Experţii ne sfătuiesc să consumăm cel puţin doi litri de apă pe zi, însă aceasta nu este decât limita minimă. Aşadar, ţineţi mereu o sticlă cu apă la îndemână şi beţi cât mai multă, oricând. Chiar dacă veţi merge mai des la toaletă, astfel vă veţi curăţa corpul, asigurând, pe lângă hidratare, o circulare a lichidelor în organism, astfel încât să nu se acumuleze depuneri şi toxine.

• În ciuda aparenţelor, este uşor de confundat foamea cu setea. Aşadar, studiile în domeniu au arătat că atunci când oamenii beau apă cu 20-30 de minute înainte de masă au tendinţa de a consuma mai puţine calorii.

Valeriu Popa recomandă terapia cu apă

Şi cunoscutul terapeut român Valeriu Popa a scris despre valoarea vindecătoare a apei pure. Potrivit acestuia, în toate religiile antice, apa era simbolul purificării, iar majoritatea curelor lui Hipocrate aveau la bază acest lichid. Cura dezvăluită de Valeriu Popa este o metodă de terapie tradiţională chineză, ce ajută la curăţarea corpului şi la slăbit. Procedeul este simplu – se bea apă dimineaţa, pe stomacul gol, în prima jumătate de oră după trezire, zilnic, fără întrerupere, mai ales în primele 21 de zile. Se începe cu 1,5 litri şi, în circa două-trei săptămâni, se va ajunge la cantitatea optimă de 3,5 litri. Vârstnicii, hipertensivii şi cei cu probleme renale se vor opri la 2-2,5 litri şi vor avansa foarte lent către această cantitate. Se mănâncă după trei ore de la ingerarea apei şi nu se ia masa după ora 19:00. Terapia poate fi urmată toată viaţa sau cel puţin trei luni pe an, iar în ultima lună se scade treptat cantitatea de apă, invers ca la început.

Ponturi!

– Diureticele, cum sunt cafeaua şi ceaiurile, provoacă deshidratare. Aşadar, dacă vă place să le consumaţi, nu uitaţi să beţi şi mai multă apă, pentru a compensa pierderile;

– Când simţiţi că vă este sete, înseamnă că sunteţi deja deshidrataţi. Preveniţi această situaţie prin a bea apă înainte să vă fie sete;

Ultimele rapoarte referitoare la regimul alimentar ale Consiliului Naţional de Cercetare din SUA recomandă un consum pentru femei de 2,7 litri de apă pe zi (incluzând şi sursele de apă din alimente) şi, respectiv, 3,7 litri pentru bărbaţi;

– Apa se pierde din organism prin urină, fecale, transpiraţie şi respiraţie (expiraţie de vapori).

Alegeţi o zi în care consumaţi numai lichide

Este bine să alegeţi o zi din săptămână în care să beţi numai sucuri proaspete din legume şi fructe şi, desigur, multă apă. Această adevărată terapie de detoxificare vă va face să vă simţiţi energici, uşori, relaxaţi şi să străluciţi de frumuseţe, deoarece nu numai organele interne vor avea de câştigat, ci şi pielea.