News

„Soluțiile” lui Cristian Tudor Popescu: „Elevilor să li se interzică să vorbească în bancă”

05.02.2021 | 20:21
Solutiile lui Cristian Tudor Popescu Elevilor sa li se interzica sa vorbeasca in banca
ADVERTISEMENT

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a propus o serie de „soluții” pentru ca noul coronavirus să nu se mai răspândească în școlile din România.

Printre cele mai radicale „soluții” gândite de jurnalist se află interzicerea vorbitului între elevi în bancă: „În bancă stai și taci!”.

ADVERTISEMENT

Desigur, propunerile lui Cristian Tudor Popescu sunt un simplu exercițiu de imaginație în ipoteticul scenariu în care CTP ar fi un director de școală.

CTP vrea ca elevii să nu mai vorbească între ei

Pandemia nu va înceta la 1 martie, aprilie, iulie. Probabil întreg anul 2021 vom avea acest virus. Nu mai avea sens, logic, să continui această stopare a școlii fizice. Nu sunt de acord că trebuia să se amâne încă o săptămână.

ADVERTISEMENT

Îi dăm drumul luni, vor fi probleme la început. Se vor rezolva sau nu, în primul rând funcție de capacitatea directorilor de școli. 6% din profesori s-au vaccinat, sub 10%. E o cifră inadmisibil de scăzută. Nu am uitat sondajele care spuneau că 50% dintre profesori refuză să se vaccineze.

Trebuia terminat de vaccinat cei pe criteriul riscului. Nu pe criterul esențial, ce e aia? Văd că domnul Voiculescu a spus că în luna februarie nu se mai vaccinează decât cei peste 65 de ani și bolnavii cronici. Poate se va trece la vaccinarea în regim de urgență a profesorilor. Ce mare problemă e să poarte mască copiii sau elevii la școală?”, a răbufnit Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT

Gazetarul propune ca elevilor să li se interzică să mai vorbească în bancă și să fie scoși la tablă atunci când trebuie să răspundă.

„Distanțarea la 1 metru, am auzit ironii, bășcălioase. E posibil, dacă aș fi director de școală vă spun ce aș face. Un lucru foarte simplu, le-aș interzice elevilor să vorbească în bancă.

ADVERTISEMENT

Să nu mai răspundă elevul din bancă, să fie scos la tablă. De acum să nu se mai vorbească din bancă. În bancă stai și taci”, a completat Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT