Alegeri 2024

Soluțiile lui Piedone pentru București: ”Transport în comun gratuit și tehnologie inovatoare pentru termoficare”

Candidatul PUSL la primăria Capitalei și-a prezentat soluțiile pentru problema termoficării și pentru a face transportul în comun gratuit.
23.05.2024 | 22:18
Solutiile lui Piedone pentru Bucuresti Transport in comun gratuit si tehnologie inovatoare pentru termoficare
Cristian Popescu Piedone mizează pe o metodă inovatoare pentru a soluționa problema termoficării Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone spune că în privința termoficării are în vedere o tehnologie inovatoare pentru înlocuirea conductelor vechi și extrem de uzate.

Soluțiile lui Piedone pentru București

Candidatul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) pentru Primăria Capitalei susține că, în cazul în care va fi ales primar general, va implementa o metodă nouă, „Relining”, care reprezintă o tehnologie inovatoare ce permite schimbarea conductelor de termoficare, fără săpătură.

ADVERTISEMENT

„Eu am propus metoda Relining, care este o tehnologie inovatoare care permite schimbarea conductelor de termoficare, fără săpătură, cu o viteză de execuție netă superioară față de sistemul clasic, până la doi kilometri pe zi cu un singur utilaj.

În limbajul cetățenilor majoritari, acele conducte vechi, care sunt astăzi mare parte dintre ele putrede, practic în acea carapace se introduce o țeavă, de tehnologie superioară, care nu putrezește niciodată. Concret, se bagă țeavă în țeavă, iar aceea, erodându-se în timp, putrezind, rămâne cu adevărat această țeavă. Doi kilometri pe zi, la o singură groapă.

ADVERTISEMENT

Dacă avem cinci sau șase utilaje, lucrurile astea se înmulțesc. Costurile sunt cu cel puțin 30% mai mici decât metoda actuală. Astăzi, pentru un kilometru de țeavă, Primăria Capitalei plătește 1,3 milioane de euro. Metoda aceasta pe care o propun reduce costurile cu 30%.

Nu o spunem noi, nu am inventat-o noi. Vorbesc de marile capitale din estul Europei, care au implementat această metodă”, a explicat Cristian Popescu Piedone la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Cum va oferi transport public gratuit în București

Candidatul PUSL susține că are soluția prin care va oferi transport public gratuit pe mijloacele de transport ale STB, bazându-se pe vânzarea spațiului publicitar de pe mijloacele de transport și închirierea halelor abandonate ale STB.

„Îmi asum acest contract cu bucureștenii și eu nu-mi permit după 30 de ani de carieră să vând gogoși. Eu am spus și o spun în continuare: vreau transport gratuit în București. Vorbim la momentul în care voi fi primar general și pentru mine cuvântul este sfânt, eu nu mi-l încalc.

ADVERTISEMENT

În prezent, Primăria Capitalei oferă STB-ul sub formă de subvenție 900 de milioane de lei anual, 200 de milioane de lei diferență de tarif, sumă pe care o acoperă din costurile operaționale. Încasările STB din vânzarea cardurilor călătorie sunt de 200 de milioane. Practic, această sumă trebuie acoperită!

Cum faci să acoperi această sumă, domnule primar general Piedone? Cedăm prin licitație publică spațiile din interiorul și exteriorul autovehiculelor STB pentru afișaj publicitar.

Nu este suficient. Facem parteneriat public-privat, pentru că Primăria Capitalei și STB dețin spații și hale uriașe. Scoatem aceste hale din patrimoniul STB la închiriat către, de exemplu, o firmă de baterii electrice.

Diminuăm costurile și majorăm veniturile, pentru că multe dintre aceste hale nu au niciun venit, deci tot ce ar veni în plus este profit practic.

Fiecare cetățean va primi un card, pe care va fi obligat să-l folosească de minim 10 ori pe lună. Dacă nu-l va folosi, eu primărie înțeleg că asta este comoditatea lui de a merge cu mașina și atunci va plăti pentru transportul public.

În afară de benzile unice pentru transport, intervine o altă soluție: microbuzele școlare pentru copii. 350.000 de mașini sunt astăzi în trafic pentru că duc copiii la școală. Dacă părintele merge cu transportul gratuit, am scos mașinile din trafic”, a mai explicat Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT
Roberto Baggio, bătut de hoți de față cu familia sa și sechestrat în...
Roberto Baggio, bătut de hoți de față cu familia sa și sechestrat în propria casă. A ajuns la spital
Kyle Walker, susținut la Euro 2024 și de soție, și de amantă. Oamenii...
Kyle Walker, susținut la Euro 2024 și de soție, și de amantă. Oamenii de ordine nu le lasă să se apropie una de alta
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
"Am rămas fără 2.500 de lei". Un tânăr povesteşte cum i-au fost furaţi banii din cont în timp ce îşi rezerva vacanţa
Ce a putut dezvălui cea mai cunoscută amantă din România despre milionarul român...
Ce a putut dezvălui cea mai cunoscută amantă din România despre milionarul român care şi-a înşelat soţia cu ea timp de 16 ani!
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
700 de lei ÎN PLUS pe lângă pensie. Un nou ajutor financiar pentru...
700 de lei ÎN PLUS pe lângă pensie. Un nou ajutor financiar pentru anumiți pensionari
Fotbalist susținut în tribună de SOȚIE și de AMANTĂ la EURO 2024! FOTO
Fotbalist susținut în tribună de SOȚIE și de AMANTĂ la EURO 2024! FOTO
Marian Drăgulescu revine pe micile ecrane: „În mine se dă o adevărată luptă”
Marian Drăgulescu revine pe micile ecrane: „În mine se dă o adevărată luptă”
Alexandru Ciucu și Alina Sorescu, din nou împreună. Designerul a confirmat totul: „O...
Alexandru Ciucu și Alina Sorescu, din nou împreună. Designerul a confirmat totul: „O să mergem în Italia”
Ce scrie un ziar german despre Iohannis: „E îndoielnic că ar face față...
Ce scrie un ziar german despre Iohannis: „E îndoielnic că ar face față cerințelor unei funcții europene de top”
Ceaușescu a plătit 60 de tone de aur pur pentru o colosală construcție...
Ceaușescu a plătit 60 de tone de aur pur pentru o colosală construcție din beton și fier. Aceasta funcționează impecabil și astăzi