News

Șomajul tehnic ar putea să-i afecteze pe profesori. Anunțul care schimbă radical discuțiile despre anul școlar

09.04.2020 | 12:49
Somajul tehnic ar putea sai afecteze pe profesori Anuntul care schimba radical discutiile despre anul scolar
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că șomajul tehnic ar putea să-i afecteze pe profesori, iar acest lucru ar duce automat la înghețarea anului școlar.

Șomajul tehnic ar putea să-i afecteze pe profesori

Șomajul tehnic urmează să fie generalizat în ședința de Guvern de joi, 9 aprilie, ora 17:00, iar aceasă decizie ar urma să-i afecteze și pe profesori, iar discuțiile despre anul școlar s-ar putea schimba radical.

ADVERTISEMENT

”Dacă se ajunge la șomajul tehnic în învățământ, automat anul școlar și universitar îngheață. Care sunt consecințele? Pentru că eu nu aduc în prima linie profesorii. Cine își asumă să sacrifice un an din viața unui elev sau a unui student?”, a declarat Ecaterina Andronescu la Antena 3.

”Cred că e o măsură din pix”

Fostul ministrul al Educației consideră că economia va avea de suferit dacă anul școlar se va îngheța și crede că o continuare a acestuia este posibilă, mai ales că s-a trecut dde jumătatea programei.

ADVERTISEMENT

”Cine a făcut evaluările să vadă care sunt cheltuielile pentru refacerea acestui an. Trecuse 67% până la momentul suspendării cursurile. Ele în mare parte s-au făcut. Sunt lucruri făcute din pix la care nimeni nu s-a gândit”, a spus Andonescu.

”Ce se întâmplă cu economia dacă un an de zile nu primește resurse umane din școală. Care sunt consecințele pe termen lung? De aceea eu cred că e o măsură din pix”, a încheiat fostul ministru al Educației.

ADVERTISEMENT

Guvernul urmează să aprobe în ședința pe care o va avea joi, 9 aprilie, de la ora 17:00, intrarea unei părți a bugetarilor în șomaj tehnic, iar FANATIK vă arată care este forma OUG propusă de Ministerul Muncii.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că data reluării cursurilor în învățământ depinde de modul în care va evolua pandemia de coronavirus și de deciziile care vor fi luate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

ADVERTISEMENT