Fotbal intern

Somație pentru FCSB! Mesajul Clubului Sportiv al Armatei: „Altfel, cerem despăgubiri și daune!”

15.02.2021 | 18:10
ADVERTISEMENT

Continuă duelul dintre Clubul Sportiv al Armatei și FCSB. După ce decizia în cazul apelului făcut de clubul patronat de Gigi Becali în procesul palmaresului a fost amânată, CSA a trimis o somație cu privire la două site-uri.

Clubul ce aparține de Ministerul Apărării Naționale încearcă să oprească orice alăturare sau însușire a denumirii „Steaua” de către clubul lui Gigi Becali și a trimis o somație publică.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, CSA amenință FCSB cu o nouă plângere în instanță și cu solicitarea de pagube și despăgubiri în cazul în care clubul lui Becali nu se conformează cerințelor.

Somație pentru FCSB! Ce vrea CSA: „Respectați deciziile judecătorești!”

FCSB nu mai are din 2014 dreptul de a folosi titulatura de Steaua și a pierdut toate elementele legale care o conectau la identitatea clubului istoric fondat în 1947. Cu toate acestea, liderii Ligii 1 continuă să lupte în instanță pentru palmares.

ADVERTISEMENT

Înainte de a afla o decizie definitivă cu privire la palmaresul pe care se bate cu CSA, FCSB trebuie să răspundă somației lansată în mod public de „militari”. Aceștia vor ca două site-uri afiliate FCSB să fie redenumite și să renunțe la utilizarea titulaturii „Steaua”.

„(…) prin Decizia nr. 989A/2016, Curtea de Apel București a interzis SC Fotbal Club Steaua București SA (actual FCSB S.A.) să folosească fără consimțământul subscrisei semnele “Steaua”, “Steaua București” sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competițiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociațiile şi federațiile sportive

ADVERTISEMENT

Ca atare, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” nu permite asocierea incorectă și nelegală a niciunei entități sau persoane fizice cu mărcile sale în scopul de a-și crea o imagine pe baza istoriei și performanțelor celui mai important club sportiv din România și solicită suspendarea domeniilor web steauafc.com (mai exact redirecționarea către fcsb.ro) și fcsteaua.ro.

Facem un apel public la adresa dumneavoastră pentru respectarea deciziilor instanțelor judecătorești.
Prin prezenta notificare vă atragem atenția de a lua măsurile necesare de urgență privind închiderea/blocarea site-urilor www.steauafc.com și www.fcsteaua.ro, site-uri gestionate de dumneavoastră și care au legătură doar cu FCSB. În caz contrar ne simțim nevoiți de a ne adresa instanțelor competente, și solicitarea de daune și despăgubiri.

ADVERTISEMENT

Conducerea CSA STEAUA BUCUREȘTI a apărat întotdeauna și în mod exclusiv interesele clubului și nu a acordat dreptul de utilizare a mărcii sau imaginii în favoarea dumneavoastră”, se arată în comunicatul emis de Clubul Sportiv al Armatei.

Notificarea emisă de CSA vine chiar în ziua în care Curtea de Apel București a dictat o nouă amânare în apelul pe care FCSB l-a făcut la decizia din 4 iulie 2019 a Tribunalului București. S-a stabilit atunci că palmaresul Stelei aparține de Clubul Sportiv al Armatei. Data nouă de judecare a apelului a fost stabilită pentru 12 aprilie.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia Târgoviște: 9,00 este cota pentru „ambele marchează și sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: